utorak, 28. maja 2024.

Direktor „Kolubare“ odbija da da podatke o platama

Objavljeno: 26. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Direktor JP „Kolubara“ Miodrag Marković odbio je dostavi podatke o platama zaposlenih, putnim troškovima, dnevnicama, troškovima za službene telefone i reprezentaciju. Zbog te odluke, Radio Patak je podneo žalbu povereniku za informecije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću. Radio Patak je još 29. oktobra, u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja, predao JP „Kolubara“ zahtev u kome je traženo da dostave podatke o platama svih zaposlenih u tom javnom preduzeću koje se bavi izgradnjom brane i akumulacije „Stubo- Rovni“, kao i spisak poslova na kojima su raspoređeni zaposleni u tom JP.

Tražili smo da nam JP „Kolubara“ dostavi podatak koliko novca je potrošeno za godinu dana na službena putovanja i dnevnice, kao i koliko se novca na godišnjem nivou izdvaja za plaćanje računa službenih mobilnih telefona i na reprezentaciju. Po zakonu, JP „Kolubara“ je bilo dužno da nam te podatke dostavi najkasnije u roku od 15 dana, međutim ni skoro mesec dana nakon podnošenja zahteva, nismo dobili odgovore.

Zbog čega u JP „Kolubara“, čiji je osnivač lokalna samouprava, koja i izdavaja novac za plate zaposlenih i ostale troškove, „ćute“ i odbijaju da daju podatke koje su po zakonu dužni da predoče, nije poznato. Zbog toga je Radio Patak bio prinuđen da podnese žalbu povereniku za informacije od javnog značaja Radoljubu Šabiću.

Slična situacija je, svojevremeno, bila i sa bivšom direktorkom Centra za socijalni rad Kajom Jovanović, koja je tek nakon intervencije poverenika, Radio Patku dostavila podatke iz kojih proizilazi da je ona korisnica stana Centra za socijalni rad.

3 komentara na “Direktor „Kolubare“ odbija da da podatke o platama

  1. Mija stočar iz Kožuara kod Uba isti je kao onaj Lubeničar sa Uba, obuku kravatu i umisle da su otišli sa sela…

    7

    2
  2. Još jednom o obećanju Stanka Terzića gradjanima Valjeva.Zbog slabe kordinacije Kolubare Rovni i Vodovoda u vreme radova na mreži ostavku je podneo samo direktor Vodovoda a Stanko čvrsto obeća i odgovornos gos. Markovića.Izgleda da je ta prljava igra bila namenjena samo za mladog direktora a gos.Marković kao što vidimo nastavlja sa bahatim ponašanjem i nikom ništa.

    6

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *