ponedeljak, 27. maja 2024.

Do kraja 2016. u Valjevu će biti 400 legalnih taksista

Objavljeno: 1. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na valjevskim ulicama ima preko 320 legalnih i oko 100 nelegalnih taksista. Da bi stali na put “divljim” taksistima gradska vlast je donela odluku o jedinstvenim oznakama svim taksi vozila na području Valjeva. Tu odluku su usvojili odbornici lokalnog parlamenta. Procenjuje se da je na valjevskim ulicama svakodnevno ima oko 100 nelegalnih taksista, koji nanose štetu i taksistima koji rade legalno i samom gradu. Posle nekoliko godina čekanja, svi taksisti koji imaju dozvolu za rad dobiće jedinstvene oznake sa natpisom Grada, nakon usvojene odluku o izmenama javnog prevoza.

Radisav Miletić iz Odeljenja za saobraćaj kaže da u Valjevu ima 325 registrovanih taksista, a do kraja ove, kao i naredne godine, predviđeno je povećanja broja taksi vozila, tako da se na valjevskim ulicama do kraja 2016. godine očekuje oko 400 legalnih taksista.

“ U Valjevu trenutno ima 325 registrovanih taksi vozila. Po programu za ovu godinu može biti 354 taksi vozila, a u 2016. godini je previđeno povećanje za 44 taksi vozila, što znači da do kraja iduće godine u Valjevu može raditi 398 taksista”, rekao je Miletić.

Svi legalni valjevski taksisti imaće krovne table koje sadrže natpis Grada Valjeva i identifikacioni broj taksiste. Inače, taksi prevoz u Valjevu je među najjeftinijim prevozom u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *