subota, 13. jula 2024.

Do petka prijava štete telefonom

Objavljeno: 21. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Štetu od poplava građani mogu do petka do 22 časa da prijave na broj telefona 014/ 315 0143. Nakon petka, prijave će se isključivo predavati na pisarnici Gradske uprave. Nezapamćene poplave koje su pogodile valjevski kraj napravile su štetu od oko 10 miliona evra. U ovom trenutku na valjevskom području ima oko 130 klizišta. Do sada srušilo se 25 kuća, dok je na velikom broju stambenih objekata neophodna hitna sanacija, kako bi se sprečilo njihovo urušavanje. U Valjevu najugroženija je osmočlana porodica Pejke Stojanac na Šabačkom putu, kojoj je zemlja „progutala“ betonsku podzidu i sručila se na kuću i dvorište. Ništa bolja situacija nije ni u porodici Snežane Mijailović u ulici Jakova Nenadovića. Njoj je klizište koje je krenulo već odnelo dve pomoćne zgrade, a nova klizišta prete da ugroze i kuću, u kojoj živi petočlana porodica.

Do sada je štetu prijavilo preko 400 građana i sedam gradskih komisija je svakodnevno na terenu. Do sada je najgore prošlo selo Rebelj, gde su klizišta odnela pola ovog planinskog sela, dok se do onih kojima kuće nisu oštećene ne može doći.

Iz Gradske uprave je saopšteno da građani koji žele da pomognu u sanaciji i izgradnji kuća u selu Rebelj, pomoć u građevinskom materijalu mogu da dopreme u Komesarijat za izbegla i raseljena lica. Komesarijat se nalazi u sklopu zgrade Skupštine grada Valjeva, u Karađorđevoj 64, a kontakt telefon poverenika Saše Isidorovića je 060 0220 365.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *