ponedeljak, 24. juna 2024.

Dobri uslovi za investiranje

Objavljeno: 10. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ambasador Nemačke u Srbiji HajncVihelm poručio je tokom posete Valjevu da u Srbiji postoje dobri uslovi za investiranje, ali je potrebno da država ispuni određene uslove, neohodne za dolazak stranih investitora. Ambasador Nemačke je u razgovoru sa čelnicima Valjeva podsetio da nemački trgovinski lanac “Lidl” planira da u Valjevu otvori trgovinski objekat, međutim, za sada, nije izvesno kada će se to i dogoditi. “Ne mogu da vam obećam da će nemačka preduzeća već sutra doći u Valjevo. Konkretno, postoji interesovanje ‘Lidla’, koji je kupio jednu parcelu u vašem gradu i zainteresovan je za kupovunu još jedne, kako bio otvorio trgovinski objekat u Valjevu”, rekao je nemački ambasador.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je rekao da je poseta nemačkog ambasadora veoma važna, jer on predstavlja ekonomski i privredno najjaču zemlju Evrope. “ Lidl je od Grada kupio parcelu od 58 ari, ali su zainteresovani za kupovinu parcele Krušika. S obzirom na to da je Krušik državno preduzeće, za prodaju njihove imovine neohodna je saglasnost Vlade Srbije. Zamolili smo ambasadora Nemačke da i on posreduje u tome, mada smo mi već pisali Vladi Srbije i Ministarstvu odbrane, kako bi se taj posao što pre završio, da bi Lidl mogao da otvori veći objekat u Valjevu. To bi značilo više radnih mesta, a od prodaje imovine, finansijsku korist imao bi i Krušik”, rekao je Terzić.

Ambasador Nemačke, koji je u Valjevo došao u pratnji funkcionera SPS Branka Ružića, obišao je Valjevsku gimnaziju, Istraživačku stanicu Petnica i manastir Lelić, a društvo su mu, pored čelnika Valjeva, pravili i lokalni funkcioneri SPS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *