četvrtak, 29. februara 2024.

Dodatna sredstva za mlade i kupovinu mehanizacije

Objavljeno: 28. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0101.JPG
DCIM100MEDIADJI_0101.JPG

VALJEVO-Za agrarni budžet za podsticaje u poljoprivredi u Valjevu je ove godine bilo planirano 75 miliona dinara. Međutim, prvom izmenom i dopunom Program poslovanja „Agrorazvoj – valjevske doline’’ za 2022. godinu, koji je usledio nakon drugog rebalansa gradskog budžeta, ovaj  iznos je uvećan za dodatnih 10 miliona dinara.

Sedam miliona dinara je namenjeno poljoprivrednicima koji su konkurisali za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

“Tu imamo i najviše podnetih zahteva, preko 400 još nije isplaćeno, a tu spada sva poljoprivredna mehanizacija, traktori, oprema za pčelarstvo, plastenici. Preostala tri miliona dinara namenjena su za meru podrška mladima u ruralnim područjima za koju je vladalo veliko interesovanje i ovaj novac dobiće još desetak proizvođača koji su nakon završenog konkursa ostali ispod crte”, kaže Dragutin Kuzmanović, direktor „Agrorazvoj – valjevske doline’’.

Inače, za podsticaje u okviru ove mere je konkurisalo preko 100 mladih poljoprivrednika, a novac je do sada isplaćen na račune 43 podnosioca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *