četvrtak, 25. jula 2024.

Dogradnja Kulturnog centra

Objavljeno: 18. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Počela je druga faza radova na dogradnji Kulturnog centra u Mionici, koja podrazumeva zidarske, podopolagačke, keramičke, limarske i izolaterske radove, kao i postavljanje vodovodnih, kanalizacionih i električnih instalacija. Pomoćni objekat sa tri etaže sadržaće šminkernicu, garderobu, ostavu za rekvizite, energetsku sobu, salu za probe i vežbe folklora, kotlarnicu i mokre čvorove. Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je početak radova.

“Dogradnja pomoćnih prostorija Kulturnog centra Mionica počela je još 2008. Godine, ali je zbog nedostatka novca prekinuta. Nakon rekonstrukcije velike sale Kulturnog centra javila se potreba za pomoćnim prostrijama. Do sada je uloženo 4,28 miliona dinara za prvu fazu proširenja objekta Kulturnog centra, a za drugu fazu Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave iz Fonda za lokalne samouprave obezbedilo je 4 miliona dinara, dok će naša opština učestvovati u finansiranju radova sa 4,5 miliona dinara”, rekao je prvi čovek mioničke opštine.

Janković je dodao da će nakon završetka dogradnje Kulturnog centra na više od 400 metara kvadratnih biti obezbeđeni bolji i funkcionalniji uslovi za pripremu i realizaciju različitih programa.

Dogradnja ovog pomoćnog objekta započeta je u novembru 2017. godine kada se na terenu nalazio objekat izgrađen samo do završne ploče suterena. Za završetak građevinskih i građevinsko zanatskih radova uloženo je 4,28 miliona dinara koje je za ovu namenu opredelilo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu „Gradovi u fokusu“.

Drugu fazu radova ukupne vrednosti 8,5 miliona dinara izvodi „Gradnja Kop“ iz Lajkovca, a rok za završetak radova je 70 kalednarskih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *