petak, 14. juna 2024.

Dom za stare zarastao u korov

Objavljeno: 29. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Umesto da primi prve korisnike, valjevski Dom za stare, koji se gradi već punih sedam godina, je zarastao u korov, a novopostavljeni prozori su u pojedinim prostorijama popadali! Iako je Vlada Japana za izgradnju ovog objekta donirala čak 2,5 miliona evra, država nije uspela da ovaj objekat još uvek završi i privede ga nameni. Novoizgrađeni Dom za stare već duže vreme zvrji potpuno prazan, a brigu i nemar najbolje ilustrije korov, koji je opkolio ovo zdanje. Pored polupanih i pospadalih prozora, izvaljenih štokova, pojedina vrata na ovom objektu su otvorena, pa se u njemu, umesto starih, kako je prvobitno planirano, okupljaju narkomani i skitnice.

U objekat od skoro 170.000 kvadrata Vlada Japana je uložila 2,5 miliona dinara i tim novcem je trebalo da bude kompletno završen ovaj objekat. Međutim, donacija je potrošena, ali puno posla je ostalo nezavršeno. Pored novca za završetak radova potrebno je da se izdvoji još oko milion evra za opremanje Doma za stare, a neizvesno je kako će taj novac biti obezbeđen

“ Čekali smo da se formira nova Vlada, da bi znali s kim da razgovaramo, jer je ovo, pre svega, njihova investicija. Ovih dana ćemo pokušati  da dogovorimo sastanak sa najodgovornijim ljudima i premijerom Aleksandrom Vučićem kako bi rešili ovaj problem, jer je ovo sramtota i za državu i za Valjevo, a naročito nije fer prema narodu Japana, koji nam je donurao značajna sredstva”,  kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Kako su se Vlade smenjivale, tako su stizala i obećanja o brzom završetku ovog valjevskog “Skadra na Bojani”, međutim, novac iz državne kase se izdvajao na “kašičicu”, tako da objekat još uvek nije završen. Prema projektu objekat u Valjevu bi trebalo da bude najmoderniji starački dom u Srbiji, sa hotelskim uslovima, gde će biti oko 5.500 kvadrata stacionara, dnevnog centra, ambulante i prostora za negu i ishranu starih lica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *