subota, 20. aprila 2024.

Donatorsko veče za test opterećenja srca

Objavljeno: 26. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Donatorsko veče za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu biće održano 5.marta u 20 časova u Omni centru. Ova humanitarna akcija je pokrenuta na inicijativu Radio Patka i direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića, pošto u valjevskoj bolnici tvrde da nemaju novca za kupovinu novog aparata, dok gradonačelnik Stanko Terzić kaže da grad nema zakonskih mogućnosti da pomogne bolnici, iako smo svedoci da mnogi gradovi u Srbiji izdvajaju novac za svoje bolnice. Test opterećenja srca ne radi od maja prošle godine i to je ozbiljan problem, rekla je dr Marija Mirković, šef koronarne jedinice valjevske bolnice.

Za kupovinu testa opterećenja potrebno je 1,6 miliona dinara. Jedan od organizatora ove humanitarne akcije Dragan Jeremić kaže da su podršku najavila mnogobrojana državna, javna i privatna preduzeća, kao i opštine Kolubarskog okruga čiji žitelji su potencijalni korisnici ovog aparata.

Valjevska pivara je do sada podržala mnogobrojne humanitarne akcije, kao i gradske manifestacije. Njihova podrška neće izostati ni u akciji za kupovinu testa opterećena srca, ali direktor Aleksandar Rajevac smatra da je neohodno da se gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Stankom Terzićem, uključi u rešavanje ovih problema, navodeći da 1,6 miliona dinara nisu “velike pare” za lokalnu samoupravu.

Organizatori očekuju i veliku podršku građana, a oni mogu da pomognu tako što će u četvrtak, 5. marta, u 20 časova doći u Omni centar i na licu mesta kupiti ulaznicu za donatorsko veče koja košta 1.500 dinara. Posle ove sledi nova humanitarna akcija za popravku mamografa, koji ne radi već duže vreme u valjevskoj bolnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *