sreda, 6. decembra 2023.

Dozvoljene posete pacijentima samo na pojedinim odeljenjima

Objavljeno: 26. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevska bolnica, foto: Patak online
Valjevska bolnica, foto: Patak online

VALJEVO- Posle dužeg vremena ponovo su dozvoljene posete pacijentima koji je leče u valjevskoj bolnici, ali samo na pojedinim odeljenjima.

Odluku o ponovnim posetama, nakon duže pauze zbog korona virusa, je donela Komisije za sprečavanje bolničkih infekcija Zdravstvenog centra Valjevo.

„Posete će biti dozvoljene dva dana nedeljno: utorkom ( za službe u okviru internističkog sektora) i petkom ( za službe u okviru hirurškog sektora). Posete su ograničene na pola sata, od 15 časova do 15.30 sati. Dozvoljen je ulazak samo jedne osobe po pacijentu uz obavezno nošenje zaštitne maske“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Kako je saopšteno, posete još uvek nisu dozvoljene na odeljenjima: Intenzivna nega i lečenje, Poluintenzivna nega, Ginekologija i akušerstvo, Odeljenje koronarne jedinice, Odeljenje hematologije. Odeljenje onkologije i Odeljenjima opredeljena za izolaciju i lečenje obolelih od COVID-19.

Inače, u mnogim evropskim zemljama posete su odavno ponovo dozvoljene za sve pacijente, a nošenje zaštitnih maski je odavno ukinuto u zdravstvenim ustanovama u mnogim evropskim zemljama, među kojima je i Nemačka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *