utorak, 23. jula 2024.

Dr Živković na čelu SOT

Objavljeno: 16. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na sajtu Grada Valjeva objavljeno je da se na čelu Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija od sada nalazi dr Zoran Živković, zamenik gradonačelnika Valjeva. Prva sednica sa novim rukovodiocem biće održana danas.

Do imenovanja dr Živkovića dolazi jer je Stručno-operativni tim, koji treba da prati i analizira epidemiološku situaciju u gradu, u jednom trenutku bio bez rukovodioca.

Podsećamo, Najpre je Štab za vanredne situacije, kojim rukovodi valjevski gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, sa mesta šefa SOT 3. aprila, bez posebnog obrazloženja, smenio dr Mariju Gavrilović, epidemiologa i direktorku lokalnog Zavoda za javno zdravlje, i na njeno mesto postavio dr Branku Antić, direktorku Doma zdravlja. Međutim, nekoliko dana kasnije, ponovo po odluci Štaba, dr Branka Antić je bila razrešena, a na čelo SOT je vraćena dr Marija Gavrilović koja je odbila da prihvati to imenovanje.

“Zbog ličnih i zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti da prihvatim odluku Štaba o postavljenju na mesto rukovodioca SOT. Za svu dalju  stručnu saradnju, stojim vam na raspolaganju, kao i do sada”, navela je dr Marija Gavrilović u odgovoru Štabu za vanredne situacije.

U isto vreme, dr Branka Antić, koja je uz poziciju direktorke Doma zdravlja maksimalno angažovana u lokalnom Kovid-19 centru, navela je da nju Štab za vanredne situacije nije smenio, nego je razrešena na “sopstveni zahtev”, a potom je objasnila novinarima da je tražila da ne bude više rukovodilac SOT, smatrajući da na čelu tog tima “treba da bude epidemiolog”.

Inače, po poslednjim podacima, sa devet novoobolelih, broj zaraženih Valjevaca korona virusom popeo se na 129. U Kolubarskom okrugu kod 157 ljudi je potvrđena infekcija korona virusom.

Jedan komentar na “Dr Živković na čelu SOT

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *