subota, 20. jula 2024.

Dramatična ispovest žene žrtve porodičnog nasilja

Objavljeno: 20. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – „Tukao me je više od sedam sati, šamarao, čupao za kosu, udarao kožnim kaišem. Pet puta sam padala u nesvest od batina. Onda me je tako unakaženu slikao i na kraju me golu vozio po celom Lajkovcu, preteći da će me izbaciti iz kola da svi vide da sam kurva“. Ovako počinje dramatičnu ispovest Lajkovčanka Gordana P. (44). Ova žena kaže da je prinuđena da se obrati medijima, jer živi u strahu za sopstveni život, jer njenom mužu Zoranu 22. marta ističe pritvor koji mu je određen zbog porodičnog nasilja.

Prava drama odigrala se u njihovoj porodičnoj kući, kada je Gordanin muž u njenom telefonu pronašao poruke koje je razmenjivala sa poznanikom. „Odmah je počeo da me šamara i čupa za kosu. Iživljavao se više od sedam sati. Udarao me je rukama i nogama po celom telu. Nema mesta koje je poštedeo. Pet puta sam padala u nesvest, a onda me je polivao vodom i nastavio da bije. Kada mu ni to nije bilo dosta, uzeo je kožni kaiš i nastavio da me udara, tražeći da priznam šta imam sa čovekom s kojim sam se dopisivala. Onda je uzeo nož, stavio mi ga pod grlo i pretio da će me zaklati“m ispričala je kroz suze ova majka troje dece.

Njene muke tu se nisu završile, već ju je muž, posle batinjanja i iživljavanja skinuo skroz golu i stavio u automobil.

„Tako unakaženu i golu me je vozio po celom Lajkovcu. Pretio je da će me izbaciti u centru, ispred autobuske stanice i Opštine, da svi vide sa sam kurva. Nakon toga me odvezao kući, nastavio da me bije. Tek kada je zaspao, uspela sam da se iskradem iz kuće i pobegnem“, priča kroz suze ova Lajkovčanka.

Ona je odmah potražila lekarsku pomoć, a lekari u Lajkovcu i Valjevu su joj konstatovali brojne modrice i podlive po celom telu, naprslo rebro, na vratu je imala ogrebotinu od sečiva, a oči su joj bile praktično zatvorene. Policija je vrlo brzo uhapsila njenog muža, posle čega mu je određen pritvor, koji mu ističe 22. marta.

„Posle svega plašim se da će me ubiti. Od njega se ne mogu nigde sakriti. Jedno vreme sam bila kod sestre, ali sam se vratila kući da bi bila uz bolesnog sina. Strah me je od muževljevog izlaska na slobodu, jer se plašim da je spreman na najgore“, priča Gordana.

Ova majka sina i dve ćerke, koja je je u braku sa Zoranom 26 godina, kaže da je prve batine dobila pre još pre dve decenije, ali je sve trpela zbog dece. „Tada nisam mogla da odem od njega sa troje male dece. Sledeće batine sam dobila pre osam godina, a onda i oko nove godine, dok me je sad dokrajčio. Nisam ga ranije prijavljivala od sramote. Nadala sam sam se da će se promeniti i zbog dece sam sve trpela. Da ne pričam o psihičkom maltretiranju, koje je bilo svakodnevno. Uvek je od sebe pravio žrtvu, tako da sam posle svake svađe morala da mu se izvinjavam“, kaže Gordana.

Kako saznajemo, Zoran P. Je na saslušanju kodntužioca priznao da je u noći između 19. i 20. februara tukao Gordanu. On je međutim negirao ostalo zlostavljanje, kao i to da ju je potpuno nagu vozio u automobilu kroz celu varošicu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *