subota, 20. jula 2024.

Država nadoknadila Valjevu 52 miliona dinara

Objavljeno: 14. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Sedam meseci nakon poplava država je Valjevu nadoknadila novac koji je utrošen za tri dana odbrane od nezapamćenih majskih poplava koje su pogodile Valjevo i za hitne sanacije tokom vanredne situacije. Iz državne kase na račun Grada Valjeva „leglo“ je 52 miliona dinara. Čelnici Valjeva kažu da nisu ni očekivali da će dobiti taj novac, jer su predstavnici države više puta obećavali da će refundirati troškove za vreme majskih poplava, ali je to nekoliko puta odlagano. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač kaže da je novac uplaćen na račun lokalne samouprave poslednjeg dana 2014. godine. On dodaje da Grad nije obavezan da taj novac potroši na sanaciju štete od poplava, ali dodaje da će, najverovatnije, sredstva iz državne kase biti potrošena za te namene.

Iz gradske kase je za sanaciju lokalnih puteva nakon poplava izdvojeno 45 miliona dinara, a sanacija tri velika klizišta je koštala 13 miliona dinara, dok je za sređivanje mostova i vodopropusta obezbeđeno 17 miliona dinara. Pored toga za sanaciju vodotokova je obezbeđeno četiri miliona, tako da je iz lokalnog budžeta za najneophodnije radove izdvojeno 78 miliona dinara. Za izgradnju kuća zadužena je država, ali se nije odmaklo mnogo u tom poslu. Do sada su izgrađene samo četiri kuće, dok bi ostali objekti trebalo da budu završeni na proleće. Pored toga veliki problem su brojna klizišta na regionalnim i magistralnim putevima u valjevskom kraju, koja još uvek nisu sanirana.

Jedan komentar na “Država nadoknadila Valjevu 52 miliona dinara

  1. Evo zašto POĆUTA ne-može bolje stručnije da obnavlja Valjevo, Država Srbija uzima od boraca, uzima od Grada uzima od penzionera i poštene inteligencije, zapošljava svoje poslušne i neposobne stranačke kadrove, a čujem i Otpremnina nema čemu više da se nada.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *