subota, 20. aprila 2024.

DS: Osuda uvreda na račun Darije Ranković

Objavljeno: 20. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Demokratska stranka osuđuje brutalne uvrede, nipodaštavanja i etiketiranja kojima je izložena naša sugrađanka, novinarka i urednica portala Kolubarske.rs, Darija Ranković, saopštila je DS.

“Ovo nije prvi put da su Darija Ranković i njene kolege izloženi napadima opskurnih medija, samo zato što profesionalno i odgovorno rade svoj posao. Uz trogodišnji kontinuitet uvreda, govora mržnje, mizoginije, diskvalifikacija, uz upad u prostorije redakcije pre godinu dana, ovoga puta se otišlo korak dalje i Darija Ranković je u tekstu “Besna koža “Kolubarske Žutobarke” – Darije (B)Ranković?! Eh, kad bih mogla biti malo finija…” objavljenom na portalu Embargo.rs optužena da radi protiv “svojih građana i gradske vlasti”. Novina je i to da opskurni portal koji nema nikakve veze sa Valjevom i koji očito spada u kategoriju onih koji zahvaljujući budžetskim sredstvima koje dobijaju dodatno doprinose medijskom mraku u Srbiji, napada novinarku i portal koji se bave isključivo lokalnim temama”, navodi se u saopštenju DS.

“Za nama je godina u kojoj je zabeležen drastičan porast pritisaka i pretnji, verbalnih i fizičkih napada na novinare i medijske radnike i njihovu imovinu, ali ne postoji namera države da se takvo stanje prekne i svi ovi slučajevi ostali bez epiloga. Demokratska stranka podržava sve koji odgovorno rade svoj posao, a pre svega medije i novinare, koji svojim profesionalnim angažmanom, doprinose istinitom i blagovremenom informisanju građana”, saopštavaju valjevske demokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *