sreda, 24. aprila 2024.

DS osuđuje pretnje novinaru Slobodanu Ćiriću

Objavljeno: 10. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- “Pretnje novinaru Slobodanu Ćiriću su nedopustive i neprihvatljivo je da se ovakve stvari dešavaju u Valjevu i danas, kada nas vlast ubeđuje u svoje demokratsko opredeljenje. Demokratska stranka u Valjevu osuđuje pretnje  Slobodanu Ćiriću, ali i ostalim novinarima. Takođe, za osudu je svaka vrsta pritiska na novinare, urednike i medije, a naročito ucenjivanje u vidu novca koji se dodeljuje medijima”, navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu.

Demokratska stranka je pozvala Slobodana Ćirića da javno obelodani ko mu je pretio, a državne organe da pokrenu postupak, kako bi kazna stigla onoga ko ne shvata da je sloboda medija jedan od stubova zdravog društva.

“Pozivamo i ostale novinare i medije u Valjevu da se udruže u suprotstave pritiscima kojima su izloženi. Osim ugrožavanja lične bezbednosti, novinari su egzistencijalno ugroženi, a samim tim i profesionalno uskraćeni da svoj posao rade na najbolji način. Borba za slobodu medija nije samo borba protiv lokalnih kabadahija, u ruhu političara. To je borba i protiv bezosećajnih urednika i vlasnika, koji ispod svakog dostojanstva plaćaju svoje radnike, taleći se sa vlašću zbog privilegija, ne mareći ni za stanje u društvu, ni za život radnika koji rade u njihovim medijima”, navodi se u saopštenju DS.

Pretnje upućene Slobodanu Ćiriću osudilo je i Udruženje novinara Srbije. Ćirića je, prošle srede, pozvala osoba čiji je identitet njemu poznat i rekla da je „dobio ozbiljnog neprijatelja“.

U pozivu mu je uz lične uvrede rečeno da će „razotkriti sve njegove korupcionaške afere“, „obelodaniti od koga je novinar uzimao novac“, kao i da mu slede krivične prijave.

Slobodan Ćirić je slučaj prijavio Policijskoj upravi u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *