četvrtak, 25. jula 2024.

Dva nova inkubatora za neonatologiju

Objavljeno: 21. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-U narednih mesec dana neonatologija valjevske bolnice dobiće dva nova inkubatora, vredna oko 20.000 evra. Kako je saopšteno iz valjevske bolnice, radi se o novijem tipu uređaja, a ova donacija je veoma značajna jer dosadašnjih šest inkubatora gotovo da imaju popunjenost 100 odsto sve vreme. Inkubatori su veoma značajni za prevremeno rođenu ili decu sa nekim problemom na rođenju tako da im pomažu u prvim satima života. Dva inkubatora donirali su valjevsko preduzeće „Europrom“ i  „ Podgorina Frucht“ iz Osečine, koji su se odazvali da pomognu nabavku nove opreme za najosetljiviji deo populacije, tek rođenih beba.

Odsek neonatologije raspolaže sa šest inkubatora. Dva su od ranije dobijena akcijama Fonda B92, jedan je 2005. poklonila lekar pedijatar, a tri uređaja su u Odsek stigla zahvaljujući angažovanju Caritasa. Odsek neonatologije poseduje i dve transportne izolete, ali su one već godinama u funkciji.

„Uprava Opšte bolnice Valjevo veoma je zahvalna svima koji prepoznaju potrebe i pomažu za stvaranje boljih uslova za lečenje“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Jedan komentar na “Dva nova inkubatora za neonatologiju

  1. Lako je biti drustveno odgovoran na ledjima radnika. Svi na minimalcu, radno vreme dok ne padnes, nista se ne placa, a ovamo veliki donator.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *