sreda, 24. aprila 2024.

Dva nova semafora na „duplim trakama“

Objavljeno: 16. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za prvih 10 meseci prošle godine samo u Ulici vladike Nikolaja dogodilo se 40 saobraćajnih nesreća. U poslednjoj, kod „Srbijanke“, život je izgubila žena iz Valjeva, kada je na nju, na pešačkom prelazu, naleteo pijani vozač. Zbog velikog broja saobraćajnih nesreća u Novom naselju gradska vlast planira da postovi semafore na najkritičnijim deonicama. Planirano je postavljanje semafora kod mosta, na raskrsnici prema fabrici „Gorenje“ i kod „Srbijanke“.

„Da bi povećali bezbednost učesnika u saobraćaju u tom delu grada, jedan od naših narednih koraka je postavljanje semafora na kritičnim mestima. Prvo moramo da uradimo projekat, da tražimo lokacijske uslove od ’Puteva Srbije, jer je jedna traka u nadležnosti države. Očekujem da ćemo celokupan posao, uključujići postavljanje semafora, završiti do kraja godine“, rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Pored  „duplih traka“, najkritičnje saobraćajnice u Valjevu u kojima je i najveći protok saobraćaja su Karađorđeva, Vojvode Mišića i Pantićeva ulica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *