utorak, 5. marta 2024.

„Džez fest“ će ipak biti finansiran iz budžeta

Objavljeno: 20. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevskog “Džez festa”, najdugovečnije domaće džez manifestacije, ove godine će ipak biti i biće finansiran iz budžeta Grada, uprkos prvoj odluci gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da zbog nedostatka novca u budžetu ova i još tri manifestacije ne budu održane.

To je saopšteno na konferenciji za novinare Umetničkog saveta “Džez festa” i to posle sastanka njegovog predsednika Aleksandra Uroševića i gradonačelnika Gvozdenovića.

“Na tom sastanku postignut je dogovor da se Valjevo Jazz Fest održi u odloženom terminu, do kraja kalendarske godine, a u skladu sa epidemiološkom situacijom. Grad će kao i do sada finansirati festival iz budžeta, sa novcem koji je prvobitno u tu svrhu i namenjen”, saopšteno je na konferenciji za novinare.
“Umetnički savet pokrenuo je i pitanje izrade dugoročne strategije festivala i pronalaženja modela funkcionisanja istog, kako bi se on zaštitio kao kulturno i javno dobro od delovanja bilo kog pojedinca, uključujući i sadašnji i sve naredne organizacione odbore i kako nikada više ne bismo došli u situaciju da je održavanje ove manifestacije, koja je od velikog značaja za grad, upitno”, takođe je rečeno.

Što se tiče sadržaja ovogodišnjeg a 36-tog po redu „Džez festa“, on će kako je najavljeno okupiti tradicionalno Big benda RTS-a, a od gostiju iz inostranstva planirani su džezeri iz Izraela i Francuske. Valjevsko veče će ove godine biti posvećeno preminulom dr Vojislavu Milutinoviću, poznato muzičaru i jednom od pokretača ovog festivala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *