ponedeljak, 26. februara 2024.

Episkop valjevski: Delite ljubav sa bližnjima, ne samo za Božić, već čitavog života

Objavljeno: 6. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku ispred valjevskog  hrama Vaskrsenja Hristovog episkop valjevski Isihije je svečano otvorio „Božićno seoce“, trodnevni program kojim se obeležava Božić.

„Mi hrišćani darujemo jedni druge na Božić da bismo na taj način projavili darove koje nam sam Gospod daje, jer Bog nam šalje u ove dane Svog Sina Isusa Hrista. Veliki dar, koji smo dobili na svoju radost i svoje usavršavanje, ali pre svega da ga u ljubavi delimo sa bližnjim. Ne samo za Božić, već tokom čitavog života. Uvek treba da budemo svesni da nam se darovao Gospod. Svi smo dobili vreme da služimo jedni drugima i da ga darujemo jedni drugima. To je poklon koji je planiran samo za primaoca, nismo ga dobili za sebe već za one koji mogu da prime naš dar. Pored vremena, tu je i dar prijateljstva koji delimo jedni sa drugima. Kao hrišćani, nije potrebno da pitamo koliko imamo prijatelja, već je važnije da pitamo koliko ljudi može da postane naš prijatelj“, rekao je episkop valjevski.

Episkop valjevski je poručio da su najveći darovi koje možemo da pružimo nekom besplatno su dobijeni od Gospoda.

„Dar ohrabrenja, dar izjave ljubavi, dar praštanja, dar traženja oproštaja, razumevanja i slušanja drugog. Gospod nam govori da poklon dajemo onom ko je potreban, ne očekujući ništa zauzvrat. Činjenje dobrog dela je najveća vrednost i Gospod će nas za to nagraditi. Samo činjenje dobrog dela je najveća vrednost i mogućnost da možemo da se pomolimo za bližnjeg je bogatstvo. Onaj ko to razume je najveći bogataš i najsrećniji čovek“, poručio je episkop valjevski.

Foto i izvor: Valjevska eparhija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *