subota, 20. aprila 2024.

EPS tvrdi da je urađeno sve što je dogovoreno

Objavljeno: 7. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon još jedne protesne šetnje, koju su organizovali meštani nekoliko valjevskih sela, koji već decenijama „muče muku“ sa strujom, a koji tvrde da nije ispoštovana dogovorena dinamika radova, saopštenjem za javnost oglasio se EPS, koji navodi da je do sada urađeno ono što je obećano.

„ ED Valjevo do 3. septembra zamenila je sve izolatore na dalekovodu Valjevo 2 – Valjevska Kamenica, na 84 stubna mesta. Naglašavamo da izolatori nisu zamenjeni parcijalno, već su zamenjeni svi izolatori 35 kV kako bi se broj kvarova sveo na minimum i po potrebi obavila lakša lokalizacija kvara. Uz ovu aktivnost vršena je i seča rastinja na trasi navedenog dalekovoda“, navodi se u saopštenju za javnost EPS-a.

U saopštenju se dodaje da je trafo stanica Valjevska Kamenica uvedena u sistem daljinskog upravljanja tako da će broj ispada biti smanjen i neće biti neophodan izlazak ekipe Elektrodistribucije da bi se upravljalo trafo stanicom.

„Takođe je izvršena seča rastinja na dalekovodu za Stave kroz sela Pričević, Beomužević, Tupanci, Majinović, Gornja Bukovica, Bobova i Stave, kao i kroz Belo Polje, Zlatarić, Donju Bukovicu, Suvodanje, Straninu Reku, kao i kroz Sitarice. Ostao je deo seče rastinja u selu Donja Bukovica. Ističemo da je u toku rekonstrukcija dalekovoda za Stave, koja podrazumeva zamenu stubova, izolatora i zamenu provodnika, uz lociranje trase dalekovoda pored puta kako bi se lakše obavljalo njegovo održavanje. Rekonstruisana je i trafo stanica Oglađenovac 3, kao i niskonaponska mreža sa TS Oglađenovac 3, tako da neće biti problema u napajanju izazvanih snegom i neuklonjenim rastinjem“, stoji u saopštenju EPS-a.

Juče je počelo postavljanje poluukopane daljinski upravljive trafo stanice Donja Bukovica 5 – Jeremijina kuća, čijom će se ugradnjom omogućiti daljinsko uključivanje trafo stanice (što znači da ubuduće neće morati da dolazi elektromonter da obavi manipulaciju).

„Neosnovana je tvrdnja da je rađena seča rastinja oko dalekovoda DV 10 kV koji je kasnije izmešten. Ta seča je rađena znatno pre nego što je doneto tehničko rešenje da se izvrši izmeštanje dela dalekovoda DV 10 kV, kako bi se smanjio broj ispada, jer nije moglo da se čeka da se sagledaju imovinsko -pravni odnosi“, navodi EPS.

Kako je saopšteno, u toku ostale aktivnosti koje su definisane da se realizuju do 1.decembra i sprovode se bez problema.

Foto: Ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *