utorak, 25. juna 2024.

Euro litijum o sponzorisanju sportskih klubova i udruženja

Objavljeno: 27. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kompanija Euro litijum, čije je sedište u Divcima, i koja sponzoriše više valjevskih klubova oglasila se saopštenjem za javnost i to, kako navode, u cilju informisanja javnosti.

U saopštenju se navodi da je stav te kompanije da je sponzorisanje sportskih društava, kao i drugih organizacija koje ne prave profit, obaveza svakog preduzeća koje to može da priušti.

„Na žalost, zbog pomenutih donatorskih aktivnosti, kompanija Euro Litijum se našla na stubu srama. I tako su dobre namere predstavljene kao jeftin marketing, a jedina stvar koja zanima nevladin sektor je koliko novca je dato kom klubu, ali ne i na koji način su donacije doprinele boljem funkcionisanju sportskih klubova“, navodi, između ostalog, ova kompanija u saopštenju za javnost.

Vaterpolo klub Valis, koji sledeće godine slavi 30 godina postojanja je dobio značajna sredstva, saopštila je kompanija Euro litijum.

Osim njih oni sponzorišu Ženski odbojkaški klub Valjevo, Rukometni klub Valjevac, FK Polet – Popučke, FK Radnički, OFK Divci, Rukometni klub Metalac, Košarkaški klub Metalac, Handball Valjevo, Bokserski klub Milenko Pavlović, Dom kulture Izvor, UG Autizam, Centar za poboljšanje položaja Roma i druge.

„Vodeći se poslovnom politikom koja počiva na principu da nijedan biznis nije odvojen od društva u kom posluje Euro Litijum Balkan svakodnevno dokazuje da odgovornost prema društvu i zajednici možda često podrazumeva novac, ali da ne može da se kupi, baš kao ni priznanje sportskih klubova i udruženja kojima je pomoć bila potrebna. Površnost, nepoznavanje materije i kuloarske priče su nešto čemu se pribegava  u nedostatku pravih argumenata“, navodi Euro litijum u saopštenju za javnost.

Inače, još sredinom leta ekološka udruženja i neformalne grupe “Marš s Kolubare”, Lokalni Front Valjevo i EKOlubarska bitka su upozorili valjevsku javnost da pojedine valjevske sportske klubove sponzoriše kompanija Euro litijum.

Zbog istraživanja koje je u Lukavcu sprovodila kompanija Euro litijum održano je više protesta građana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *