utorak, 28. maja 2024.

Evropska unija sanira tri klizišta u Mionici

Objavljeno: 28. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA– Sanacija tri klizišta na državnom putu koji povezuje Mionicu i Divčibare biće završena do kraja juna zahvaljujući sredstvima Evropske unije, koja su obezbeđena kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji. Radovi vredni 200.000 evra počeli su u oktobru prošle godine i obuhvataju izgradnju potpornih i gabionskih zidova koji će zajedno sa drenažnim kanalima zaštititi saobraćajnicu u slučaju obilnih padavina i povećanja nivoa podzemnih voda.

„ Reč o veoma frekventnom putnom pravcu, pre svega zbog velikog broja turista koji posećuju ovu turističku destinaciju i zbog toga je sanaciji ova tri klizišta veoma važna sa aspekta bezbednosti. Pored ovoga, uz veliku pomoć i angažovanje Vlade Srbije sanirana su klizišta u selu Paštrić i to na putu koji vodi do Parka priorde Ribnica, zatim klizišta na putevima u selima Brežđe, Osečenica i Krčmar. Radovi su finansirani sredstvima koja je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja, a tokom 2017. godine planirana je sanacija još pet klizišta na području opštine Mionica”, kaže prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Nakon majskih poplava 2014. godine, na teritoriji mioničke opštine aktivirano je ukupno 358 klizišta. Najviše klizišta se pojavilo na poljoprivrednom zemljištu, dok određeni broj još uvek preti da ugrozi regionalne i lokalne putne pravce. Do sada je na teritoriji naše opštne sanirano ukupno devet klizišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *