nedelja, 16. juna 2024.

Filmski susreti otvaraju novi bioskop u Valjevu

Objavljeno: 22. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevskim filmskim susreti svečano će večeras biti otvoren novi bioskop u Valjevu. Organizator trećeg po redu filmskog festivala je Valjevska kulturna mreža „VAKUM“. Ovogodišnji Valjevski filmski susreti su organizovani uz saradnju sa Centrom za kulturu, uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja i Grada Valjeva, kao i mnogobrojnih sponzora. Festival će se održati u prostoru budućeg bioskopa, a projekcije su besplatne. Program otvaranja  počinje u 20 časova uz film „Zvizdan“. Valjevski filmski susreti traju do nedelje.

U Valjevu, posle dužeg vremena, ponovo će  proraditi bioskop sa stalnim repertoarom. Valjevo već više od jedne decenije nema bisokop sa svakodnevnim projekcijama, a nova savremena sala je napravljena u prostorijama nekadašnjeg Doma omladine. Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže za portal Patak online da će cena ulaznice biti 250 dinara.

„Mi ćemo imati bioskop sa 88 mesta, gde će projekcije biti šest dana u nedelji. Valjevo je izgubilo naviku da ima svakodnevni bioskopski repertoar, a nekada je bilo čak četiri bioskopa u našem gradu. Nadam se da će novi bioskop u Valjevu zaživeti i da će nam sala biti puna“, rekao je Smiljanić.

Opremanje novog bioskopa je koštalo oko 200.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *