utorak, 21. maja 2024.

Gde su kuće?

Objavljeno: 30. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je već kraj oktobra, još uvek nijedna kuća u valjevskom kraju nije izgrađena nakon majskih poplava, pored uveravanja državnih i gradskih funkcionera da će obnova biti brza. U valjevskim selima na izgradnju novih kuća čeka čak 29 porodica, a mnogi od njih su prinuđeni da spas potraže kod rođaka i komšija, jer njihove kuće nisu uslovne za život. U Valjevu je jedino počela izgradnja četiri kuće za koje su novac obezbedili donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok izgradnja obećanih 10 kuća, koje finansira EU, najavljena za polovinu oktobra, još uvek nije počela i taj posao se odlaže iz nedelje u nedelju. Ni državna ni lokalna vlast još uvek nije obezbedila novac za izgradnju preostalih 15 kuća, čija izgradnja još uvek nije ugovorena.

Građani koji su u poplavama ostali bez onog što su ceo život stvarali od maja do sada su se “naslušali” raznih obećanja, što od predstavnika gradske vlasti, što od predstvanika države. Poslednje obećanje je stiglo od direktora Kancelarije za obnovu Marka Blagojevića, koji je prilikom nedavno posete Valjevu obećao da će svi građani do zime biti u novim kućama. “ Najkasnije u roku od dve nedelje počeće izgradnja svih kuća i svi oštećeni građani će do zime dobiti krov nad glavom”, rekao je Blagojević.

To je Blagojević izjavio pre devet dana prilikom posete Valjevu, a ako je verovati njegovim rečima, izgradnja svih kuća u valjevskom kraju koje su na spisku države trebalo bi da krene najkasnije za pet dana. Međutim, očigledno je da je to obećanje nerealno, jer još uvek nisu obezbedjeni donatori za izgradnju 15 kuća u valjevskom kraju, a nije krenula ni izgradnja stambenih objekata ugovorenih  još u septembru.

Jedan komentar na “Gde su kuće?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *