ponedeljak, 22. jula 2024.

Godinu dana rada Kovid ambulante i mural od građana Novog naselja

Objavljeno: 1. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U prethodnih godinu dana kroz Kovid ambulantu valjevskog Doma zdravlja prošlo je 68.837 pacijenata, od čega je testirano 31.596. U proseku je svaki pacijent četiri puta došao u Kovid ambulantu, tako je broj usluga za ovih godinu dana višestruko veći. Ove podatke je, povodom godinu dana postojanja Kovid ambulante u Valjevu, predočila direktorka ustanove dr Branka Antić. Ona kaže da je sada ponovo povećan broj pregleda, ali i zaraženih.

„U poslednjih 10 dana prosek nam je 320 pregleda dnevno, što je puno za našu ambulantu, s tim što ne treba zaboraviti da u ukupnom broju pregleda ima dosta i kontrolnih. Nismo očekivali da će posle godinu dana biti tako. Zbog povećanog broja pacijenata već smo na onoj kritičnoj masi kada bi trebalo da ponovo vratimo preglede na KOVID-19 u Dom zdravlja, ali zbog rekonstrukcije zgrade i glavnog ulaza to je sada nemoguće. Ako završe glavni ulaz u narednih nedelju dana moraćemo da vratimo preglede u centralni objekat. Svima nam je korone preko glave, ali moramo da se sačuvamo kako bismo došli do kolektivnog imuniteta, da bi se ljudi vakcinisali i revakcinisali u dovoljnom broju kako bismo imali pad novozaraženih“, rekla je dr Antić.

Dr Branka Antić

Mural u znak zahvalnosti

Na prednjem zidu Kovid ambulanti u Novom naselju je oslikan mural u znak podrške za sve zaposlene u valjevskom Domu zdravlja, koji su dali sve od sebe u prethodnih godinu dana pandemije. Inicijativa je potekla od Marka Jovanovića i njegovih sugrađana iz Novog naselja.

„Kada se okupimo da pratimo utakmice fudbalskog kluba iz Novog naselja tom prilikom se dogovaramo i da uradimo nešto lepo u našem kraju. Pokrenuli smo različite inicijative, prvenstveno ekološke, pa smo se setili da, u skladu sa ovom situacijom, odamo priznanje zdravstvenim radnicima koji zaista ulažu nadljudske napore u poslednjih godinu dana. Naša ambulanta postala je centralno mesto u gradu po pitanju korone i mi smo rešili da uradimo jedan mural. Umetnik koji je oslikao mural, Marko Goloskoković, takođe je naš komšija tako da je sve to jedna lepa lokalna priča“, rekao je Marko Jovanović.

Mural u Novom naselju

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *