utorak, 25. juna 2024.

Godišnje nagrade za 10 od 14 oblasti

Objavljeno: 7. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska komisija donela je odluku o dodeli tradicionalnih godišnjiih nagrada povodom Dana Valjeva, 20. marta. Nagrade nisu predložene za oblast arhitekture, novinarstva, humanosti i zaštite životne sredine, a konačno reč o predloženim kandidatima za godišnje nagrade daće odbornici lokalnog parlamenta, na sednici koja je zakazana za 14. mart.

Gradska komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti privrede dobije preduzeća „Vega“, obrazovanja profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić, stvaralaštva učenika i studenata Ivan Bazrđan, zdravstva dr Nikola Simić, umetnosti i kulture direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, u oblasti nauke i inovacija dr Miroljub Ivanović, profesoru Visoke škole stukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici, a za humanitarni rad Leposova Pirgić iz udruženja „Zagrljaj“. Nagrada u oblasti poljoprivrede trebalo bi da ode u ruke Veroljubu Boškoviću iz Pričevića, za oblast čuvanje i nega tradicije Božinu Janevskom,  a za sport atletičarki Tamari Salaški.

Specijalna nagrada za afirmaciju Valjeva trebalo bi da bude dodeljena publicisti Miloradu Radojičiću, a za životno delo dr Dragiši Pavićeviću.

Nagrade će biti uručene 20. marta na svečanoj akademiji povodom Dana grada. Na čelu komisije koja je odlučivala o ovogodišnjim dobitnicima godišnjih nagrada je bio dr Zoran Živković (SPS), dok je njegova zamenica bila odbornica Gorica Božić (SNS).

 

Jedan komentar na “Godišnje nagrade za 10 od 14 oblasti

  1. Za oblast umetnost i kultura, nagradu dobija direktor Centra za kulturu? Pa valjda mu je to i bio posao, da se bavi umetnoscu i kulturom?!

    4

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *