sreda, 24. jula 2024.

Gojković o najvažnijim kapitalnim projektima

Objavljeno: 13. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Na javnoj raspravi nacrta Odluke o budžetu grada Valjeva gradonačelnik Lazar Gojković je predstavio najvažnije kapitalne projekte predviđene za narednu godinu, među kojima je rekonstrukcija Suvoborske ulice, kao i izrada projektno – tehničke dokumentacije za rekonstrukciju valjevske bolnice.

„Među najznačajnijim kapitalnim projektima jeste rekonstrukcija Suvoborske ulice, rekonstrukcija parkinga kod Hrama, projektna dokumentacija i održavanje zgrade Štedionice na Trgu Desanke Maksimović, dakle zgrada Radio Valjeva koju ćemo rekonstruisati u narednoj godini i za nas izuzetno značajno je izrada projektno – tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice – prva faza, koja će takođe biti započeta u toku sledeće godine.

Tu je naravno i izgradnja kišne i fekalne kanalizacione mreže određenih ulica u gradu, kao i izgradnja vodovodne mreže u Popučkama. To je kratak pregled kapitalnih projekata koji će biti urađen.

Foto: Grad Valjevo

Svakako, imali smo velika izdvajanja, pre svega za predškolsko obrazovanje, jer ćemo u narednom periodu imati dva nova vrtića, 84 novih radnih mesta i verovatno će ta programska klasifikacija u budžetu rasti u toku godine, s obzirom na to da ćemo završiti dogradnju vrtića „Bambi“, tako da ćemo i tu imati 11 novih prostorija i samim tim će biti neophodno da se zaposli još radnika u okviru PU „Milica Nožica“.

Podigli smo budžet za poljoprivredu, kada to kažem mislim na direktne subvencije koje će ići preko „Agrorazvoja“, podignut je budžet i za dečiju i socijalnu zaštitu, ali i sve ostale programske aktivnosti prate rast budžeta“, poručio je Gojković na javnoj raspravi.

Nacrtom budžeta javna sredstva za narednu godinu iznose 5.364.691.000,00 dinara.

Kako je objavljeno na sajtu grada Valjeva na javnoj raspravi najčešća pitanja građana bila su vezana za poljoprivredu, putnu infrastrukturu, ekologiju i zaštitu životne sredine, vodosnabdevanje i slično.

Jedan komentar na “Gojković o najvažnijim kapitalnim projektima

  1. A obilaznica oko grada oće li se ikad raditi a ove kamiončine zabidu centar.14 semofora ima od ulaska na duple trake do izlasku na jadru,strasno

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *