nedelja, 26. maja 2024.

Gorenje HomeMade – šporeti za sva vremena

Objavljeno: 28. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nekada davno, sredinom prošlog veka, talentovan i odlučan tim mladih ljudi osnovao je radionicu u jednom slovenačkom gradiću sa vizijom stvaranja vodećeg svetskog brenda kućnih aparata. Korak po korak, mala radionica prerasla je u internacionalnu kompaniju koja već sedam decenija pojednostavljuje svakodnevicu korisnika, i čiji aparati žive u srcu svakog doma – kompaniju Gorenje.

Počev od čuvenog šporeta na drva “Tobi”, koji je još pedesetih svoje mesto našao u brojnim domovima Jugoslavije i Evrope, preko elektičnih šporeta i indukcionih ploča koje su olakšale porodičnu svakodnevicu omogućavanjem brzog i efikasnog kuvanja, pa sve do široke palete savremenih električnih, plinskih ili kombinovanih, Gorenje šporeti postali su sinonim za pouzdanog kulinarskog saveznika u preko 100 miliona domova širom sveta. Nekoliko decenija od prvog izuma koji je spremanju jela dao novo značenje i pojednostavio život porodica starog kontinenta, Gorenje je predstavilo novog naslednika jedinstvene inovativnosti i funkcionalnosti, uz notu starinske mudrosti – Gorenje HomeMade šporet.

Kao spoj tradicije duge 70 godina i savremene tehnologije, ovi šporeti karakteristični su po tome što je u njima moguće spremiti svako jelo, pa čak i ono po najdužem bakinom receptu, ali na vrlo jednostavan način. Kulinarski uspeh garantuje zaobljeni oblik unutrašnjosti rerne koji daje efekat zidane peći. Ovakav oblik rerne obezbeđuje slobodan protok toplog vazduha, kako bi hrana bila ravnomerno ispečena, pa će omiljena jela u HomeMade šporetu biti spremljena poput onih u najboljim svetskim restoranima.

Inovativno konstrukcijsko rešenje rasporeda grejača HomeMade rerni dodatno utiče na kvalitet pečenja hrane. Varijabilna kombinacija grejača omogućava korišćenje spoljnog ili unutrašnjeg grejača, ili oba istovremeno, čime se  obezbeđuje optimalno raspoređivanje toplote, koje je jedan od najvažnijih faktora kada je u pitanju uspešno spremanje jela iz rerne. Dodatna prednost ovih šporeta jeste i BIGSpace rerna, koja omogućava pečenje na četiri nivoa istovremeno, bez mešanja ukusa i mirisa, što je idealno za zakasnelo spremanje zimnice, ali i pripremanje slavskih trpeza u predstojećem periodu.

Pored imperativa funkcionalnosti, Gorenje još od davne 1963. godine posebnu pažnju poklanja dizajnu svakog svog aparata, pa HomeMade šporete osim praktičnih funkcija karakteriše i moderan dizajn, prilagođen ne samo različitim enterijerima kuhinja, već i različitim kulinarskim navikama. Staklena vrata dizajnirana su tako da, uz OpenView opciju i dvostruko osvetljenje, omoguće jasan pogled na celokupan prostor rerne i kompletan pregled procesa pečenja.

Osim o savršenom ukusu i efikasnom spremanju jela, kompanija Gorenje, u skladu sa svojom krilaticom Life Simplified, vodi računa i o ostatku slobodnog vremena svih ljubitelja kuvanja. Zbog toga, Gorenje HomeMade šporeti imaju i AquaClean opciju, koja nakon samo pola sata omekšava sve masnoće i mrlje i jednostavnim brisanjem omogućava da rerna ponovo bude besprekorno čista.

Sve funkcije i čitavu tehologiju Gorenje HomeMade šporeta, ali i ostalih kućnih aparata koje izlaze iz Gorenje fabrika, odlikuju pre svega – kvalitet i pouzdanost. Počev od 1950. godine pa sve do danas, korisnici kontinuirano ukazuju poverenje Gorenje aparatima, zbog čega, u godini kada slavi sedam decenija postojanja, kompanija još jednom nagrađuje sve kupce koji do 30. novembra pazare Gorenje HomeMade šporet – tekstilnim kuhinjskim setom ili tosterom.

Brojnim promotivnim akcijama, unapređenjima funkcionalnosti i efikasnosti, ali i svim drugim inovacijama u proteklih nekoliko decenija, Gorenje nastoji da i dalje bude deo svih priča o porodičnoj tradiciji i nastavi da pojednostavljuje život svih korisnika i u decenijama koje dolaze.

PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *