utorak, 25. juna 2024.

„Gorenje“ najbolji izvoznik iz Srbije

Objavljeno: 29. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kompanija „Gorenje“ dobitnik je prestižne nagrade ,,Najbolje iz Srbije 2019” u kategoriji najbolji izvoznik – velika preduzeća, koju dodeljuju Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

,,Nagrada ’Najbolje iz Srbije’ dolazi u godini u kojoj smo zajedno sa novim vlasnikom Hisense Grupom, liderom u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, postavili temelje za još snažniji razvoj. Konkretno, objedinjavanjem proizvodnje rashladne tehnike u Valjevu proširili smo naše proizvodne kapacitete, a ambiciozni planovi su tek pred nama. Stoga, ovo prestižno priznanje za nas je potvrda dosadašnjih zalaganja, ali i podsticaj za ono čemu idemo u susret, a to su – nova tržišta, stvaranje novog proizvodnog portfolija, uz očuvanje i jačanje prisutnosti strateški važnih proizvoda i brendova Gorenje Grupe“, poručila je na dodeli nagrada Stanka Pejanović, izvršna potpredsednica „Gorenje Grupe“.

Kako je saopšteno iz te kompanije, fabrika „Gorenje“ u Valjevu, koja zapošljava više od 1600 ljudi i koja je u protekloj godini prihodovala više od 17 milijardi dinara od prodaje rashladnih uređaja na tržištima Srbije, Nemačke, Rusije, Češke i Mađarske, ostvaruje udeo izvoza od čak 78,23 odsto ukupne proizvodnje.

Od početka rada 2006. godine do danas proizvela je više od sedam miliona frižidera, dok je ovogodišnjim preseljenjem i poslednje preostale linije ugradnih frižidera iz Velenja u Valjevo objedinjena proizvodnja rashladne tehnike i povećan kapacitet proizvodnje za oko 150.000 komada godišnje. Gorenje Valjevo u narednom periodu postaje centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi.

Ovogodišnje priznanje u okviru konkursa ,,Najbolje iz Srbije’’ treće je po redu za kompaniju Gorenje, koja je osim nagrade za najboljeg izvoznika, tokom prošlogodišnjih konkursa proglašena i za najbolji robni brend koji se proizvodi u Srbiji. Tradicionalno, od 2004. godine, Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u najrazličitijim kategorijama nagrađuju najbolje, najuspešnije i tržišno prepoznatljive kompanije i brendove.

 

 

 

 

 

 

 

Jedan komentar na “„Gorenje“ najbolji izvoznik iz Srbije

  1. Zato radnici i štrajkuju, što ste nabolji. 350€ plata i leti na 35° u hali je 75° topli obrok prevoz sve po kineskom.

    2

    11

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *