petak, 21. juna 2024.

Gorenje proizvelo jubilarni šestmilioniti frižider u Valjevu

Objavljeno: 4. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO— Fabrika rashladnih aparata Gorenje Valjevo proizvela je šestmilioniti frižider. Kompanija je odlučila da taj jubilarni frižider ne ide u prodaju, već da ga pokloni Zorici Marković, radnici koja radi na sastavu kućišta.Valjevo je za Gorenje centar programa zamrzivača i frižidera, gde je tehnološki proces na izuzetno visokom nivou. Tokom više od deset godina poslovanja u Srbiji, fabrika Gorenje Valjevo se razvijala i danas sa njenih traka dolaze aparati za svih 90 tržišta gde Gorenje posluje i pod svim robnim markama koje proizvode.

Za godinu dana sa proizvodnih traka zaposleni montiraju preko pola miliona jedinica frižidera. Do danas su proizveli ukupno 6 miliona rashladnih aparata. Direktor fabrike Gorenje Valjevo Simon Kumer kaže da je ovaj uspeh je rezultat timske saradnje oko 1.300 zaposlenih u fabrici, kao i 60 lokalnih dobavljača. „Zahvaljujući poštenom zalaganju danas slavimo jubilej i šestmilioniti frižider koji je montiran sa fabričkih traka rashladnih aparata kompanije Gorenje Valjevo“, rekao je direktor fabrike.

Šestmilioniti frižider proizveden u fabrici u Valjevu je „buli“ frižider, inspirisan Folksvagenovim legendarnim klasikom, a koji je kompanija Gorenje prošle godine dizajnirala za svoju retro kolekciju. „Buli“ frižider sa IonGeneration platformom kombinuje pametne tehnologije, funkcije i napredna korisnička rešenja, kao moderan dodatak bilo kog  doma.

Kako je u Gorenju tradicija da se jubilarni aparati poklanjanju zaposlenima, tako je šestmilionti rashladni aparat otišao u ruke Zorice Marković, radnice na sastavu kućišta. „Veoma sam srećna i iznenađena. Kao majka četvoro dece, trudim se da svoj posao obavljam što bolje, da poštujem radno vreme, kvalitet rada, kao i kolege sa kojima radim. Ova nagrada mi mnogo znači i zahvaljujem se od srca kolegama i upravi“, rekla je radnica Gorenja.

Gorenje je u Srbiji kao brend prisutan više od 67 godina, a kao domaći proizvođač od 2006. Gorenje Grupa u Srbiji ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku, u koje je investirano 136,8 miliona evra do sada. Sa izvozom od 90% proizvodnje u vrednosti od 140 miliona evra, fabrika Gorenje u Valjevu se nalazi na listi najvećih izvoznika Srbije. Najveća tržišta na koje izvozi jesu Nemačka, Slovenija, Rusija i Češka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *