nedelja, 21. aprila 2024.

Grad kupio još 37 protivgradnih raketa

Objavljeno: 10. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo kupio je od valjevskog “Krušika” još 37 protivgradnih raketa. Za tu nabavku je izdvojeno milion dinara. Lokalna vlast je početkom avgusta Radarskom centru uručila 37 protivgradnih raketa, koje su raspoređene na 12 protivgradnih stanica, koje su ostale bez raketa, posle nevremena sa gradom, koje je pogodilo valjevski kraj početkom avgusta. “ Ova druga donacija valjevske vlasti je važna, jer ćemo 37 protivgradnih raketa rasporediti po stanicama u valjevskom kraju koje su ostale bez raketa ili imaju nedovoljan broj. Posle ove nabavke te stanice će, u proseku imati po 4-5 raketa, što je sasvim dovoljno za ovu sezonu”, kaže za Patak načelnik Odeljenja protivgradne zaštite RHMZ Zoran Babić.

Međutim, pored donacije lokalne samouprave, koja je za mesec dana kupila 74 protivgradne rakete da bi se zaštitili usevi na valjevskom području, od 28 protivgradnih stanica ostaće osam stanica bez raketa. Babić objašnjava da je problem u laserima starije generacije, na kojima ne mogu da se koriste ove protivgradne rakete.

Babić dodaje da je pomoć lokalne samouprave, koja je u dva navrata kupila protivgradne rakete za valjevske strelce, veoma značajna, jer je kompletna nabavka protivgradnih raketa u nadležnosti države, tako da opštine i gradovi nisu dužni da pomažu radarskim centrima, ali se zbog nedovoljnog novca koji se izdvaja za zaštitu od grada, mnoge lokalne samouprave se opredeljuju za to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *