subota, 20. aprila 2024.

Grad kupuje 1.000 auto-sedišta

Objavljeno: 20. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine iz gradske kase je izdvojeno pet miliona dinara za kupovinu 1.000 auto-sedišta za decu rođenu od oktobra 2017. godine pa na dalje. Radi se o novcu koji se u gradsku kasu slio po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva, a koji je namenjen je za poboljšanje bezbednosti saobraćaja. Javna nabavka za kupovinu 1.000 auto-sedišta je već raspisana, a ko će dobiti taj posao trebalo bi da bude poznato početkom iduće sedmice, jer je rok za dostavljanje ponuda 24. jun.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dobrosav Janković kaže za portal Patak online da nadležne službe prave spiskove dece rođene od 18. oktobra 2017. godine pa na dalje i dodaje da će svi roditelji dece biti blagovremeno kontaktirani u vezi preuzimanja auto-sedišta, nakon što se završi celokupan posao u vezi javne nabavke.

Prošle godine je od novca koji se slio u gradsku kasu po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja kupljeno 1.000 auto-sedišta i za te namene je izdvojeno skoro pet miliona dinara.

U 2017. godini za te namene je bilo izdvojeno 3,5 miliona dinara, međutim do realizacije javne nabavke nije došlo, jer je policija uhapsila tadašnjeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, jednog zaposlenog na poslovima javne nabavke u Gradskoj upravi i  M.P. odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ iz Novog Sada, zbog sumnje da su nameštali tender za kupovinu auto-sedišta. Istraži organi došli su do podatka da je celokupan posao oko kupovine auto-sedišta bio unapred dogovoren.

3 komentara na “Grad kupuje 1.000 auto-sedišta

  1. Imam pita je nevezano za auto sediste. Al j evezano za populacionu politiku. Naime radise o tome da me je gradcka uprava grada Valjeva odbila z abespčatan booravak u vrticu za trece dete. Tako da sad i posle zalbe ja moram da ga placam. Zasto ste me diskriminisali i uskratiti to pravo menije trece dete

    3

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *