subota, 13. jula 2024.

Grad napravio štetu u više valjevskih sela

Objavljeno: 12. avgusta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase je izdvojeno milion dinara za kupovinu 37 protivgradnih raketa. Pošto u državnoj kasi nema dovoljno novca za nabavku protivgradnih rakate, većina grada i opština prinuđeni su da iz skromnih budžeta izdvajaju novac za kupovinu protivgradnih raketa. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da je lokalna samouprava izdvojila novac za nabavku protivgradnih raketa da bi obezbedila protivgradne stanice i sprečila da nepovoljni vremenski uslovi, grad pre svega, nanesu štetu poljoprivrednim usevima i domaćinstvima u valjevskom  kraju.

“ Na ovaj način zaštitićemo valjevski kraj. Teritoriju grada Valjeva brane 62 protivgradna strelca na 31 lansirnom mestu, a Valjevo je nabavilo 37 raketa u dogovoru sa Sektorom za vanredne situacije“, rekao je Radojičić.

Na protivgradnim stanicama u valjevskom kraju ima četiri puta manje raketa od potrebnog broja. Radojičić kaže da je grad već pričinio štetu na usevima u pojedinim valjevskim selima, ali još uvek nisu poznati precizni podaci o visini štete. Optimalan broj je između 10-12 protivgradnih raketa na svakoj protivgradnoj stanici, međutim, retko koji grad u Srbiji ima dovoljan broj protivgradnih raketa. Iz gradskog budžeta ove godine je obezbedjeno i dva miliona dinara za strelce na protivgradnim stanicama na području Valjeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *