sreda, 19. juna 2024.

Grad osniva još jedno preduzeće

Objavljeno: 27. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je doneo odluku o osnivanju još jednog javnog preduzeća. „Zeleno svetlo“ za formiranje novog preduzeća koje će se baviti, prvenstveno, razvojem poljoprivrede dali su i odbornici lokalnog parlamenta. „ Ovo je prilika da pokrijemo prostor koji je gašenjem ’Srbijanke’ ostao prazan. Ovo preduzeće bi, praktično, trebalo da radi ono što su svojevremeno radile zemljoradničke zadruge, da povezuje poljoprivrednike i da im pomaže da ostvare što bolju proizvodnju, a to bi omogućilo zapošljavanje velikog broja ljudi“, rekao je načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je ovo prilika da poljoprivreda u valjevskom kraju ponovo „stane na noge“, jer se bez konkurentnih proizvoda ne može izaći na tržište. „Jedan od zadataka preduzeća biće i konkurisanje sa projektima iz oblasti poljoprivrede kod fondova EU“, rekao je Jeremić.

Vršilac dužnosti direktora novog javnog preduzeća biće postavljen u naredna tri meseca. Za sada nije poznato ni gde će biti sedište preduzeća, ni koliko radnika će zapošljavati.

3 komentara na “Grad osniva još jedno preduzeće

  1. Sto ne osnujete valjevsku banku? Postavite grad na zdrave noge, omogucite povoljne kredite za prave preduzetnike I otvorite nova radna mesta.
    Nemate niti znanja niti hrabrosti !

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *