nedelja, 21. aprila 2024.

Grad oštetio nekoliko stotina automobila

Objavljeno: 4. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad veličine oraha, koji je padao u nedelju, oštetio je više stotina automobila u Valjevu, pokazuju nezvanične procene. Gradskoj upravi je do sada više od 110 građana prijavilo štetu posle nedeljnog nevremena. Najviše prijava se odnosi na oštećenja na automobilima, dok je oko 30 građana prijavilo štetu zbog polupanih crepova i prozora, kaže za Patak zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač.

„ Do sada je 110 građana prijavilo štetu od grada i olujnog vetra. Od toga je najviše prijava podneto zbog štete na automobilima. Grad je mnogim građanima polupao šoferšajbne, a prijavljena su oštećenja karoserije, haube i krovova automobila. Grad je, sigurno, oštetio nekoliko stotina automobila u Valjevu, ali mnogi još uvek nisu prijavili štetu, dok su, sigurno, neki građani i odustali od podnošenja prijave. Stiglo nam je i 30 prijava građana koji su imali štetu na stambenim objektima. Uglavnom se radi o polupanim crepovima i prozorima, ali nema drastičnih oštećenja ni na jednom objektu u Valjevu“, kaže Kovač.

Svi oni koji su pretrpeli štetu od grada i olujnog vetra mogu da računaju na to da će iz gradske kase dobiti od 10 do 15 odsto od ukupne štete. Nadoknada štete građanima će biti isplaćena iz tekuće budžetske rezerve, a kako nam je potvrđeno, do sada je sa te pozicije potrošeno oko 2,5 miliona dinara.

Valjevo je u nedelju oko 15 časova zahvatilo snažno nevreme, praćeno gradom veličine oraha, koji je padao oko 15 minuta. Pet sati kasnije, oko 20 časova, Valjevo je pogodio olujni vetar, koji je duvao brzinom od 98 kilometara na sat, što se ne pamti u psolednje tri decenije. Na sreću, veća oštećenja nisu zabeležena, ali ostaje problem nedovoljnog broja protivgradnih raketa, jer su valjevski strelci tokom jakog nevremena u nedelju potrošili sve zalihe. Lokalna vlast je obezbedila milion dinara za 37 protivgradnih raketa, ali će one strelcima biti podeljene tek početkom iduće sedmice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *