četvrtak, 22. februara 2024.

Grad pomaže valjevskoj bolnici

Objavljeno: 27. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici naložio Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva da obezbedi sredstva neophodna za nabavku hrane za Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo, da obezbedi sredstva neophodna za renoviranje sanitarnih prostorija Opšte bolnice Valjevo, da obezbedi sredstva neophodna za nabavku nedostajuće opreme za Odeljenje za infektivne bolesti Opšte bolnice Valjevo.

Preduzeću „Sinitra“ je naloženo da vrši dezinfekciju u gradskim naseljima prema rasporedu koji će dobijati od komandanta Štaba za vanredne situacije Valjeva.

„Nalaže se JKP ’Vodovod Valjevo’ da izvrši ispiranje cevovoda i hiperhlorisanje vode u Kasarni u Belom Polju. Nalaže se licima koja sprovode dezinfekciju javnih ustanova i javnih površina da pojačaju protiv-epidemiološke mere. Nalaže se republičkim i lokalnim organima koji sprovode inspekcijski nadzor nad poštovanje mera Republičkog, Okružnog i Gradskog Štaba za vanredne situacije da pojačaju mere inspekcijskog nadzora“, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije je upućen apel da svi oboleli i oni koji dolaze u pratnji sa obolelim osobama u zdravstvene ustanove, daju tačne podatke o kontaktima i mestima gde su boravili, da nose zaštitne maske ili zaštitnu opremu koju imaju, kao i da poštuju mere kućne izolacije u koju treba da odmah odu.

Apeluje se na građane da koriste u što većoj meri platnene maske, koje mogu da se odkuvaju i peglaju i da na taj način štede papirne maske, koje se ovih dana nabavljaju u apotekama.

Apeluje se da se korišćene maske i rukavice, naročito u kućama gde su ljudi u samoizolaciji i izolaciji, odlažu u posebne kese i džakove, kako bi se prilikom bacanja u kontejnere sprečilo širenje virusa.

Radnici JKP „Vidrak“ će pojačanim merama čistiti i kontejnere i prostore gde se oni nalaze, nakon izđubravanja.

Svi koji neguju starije i nepokretne osobe, a i sami su stariji od 65 godina, treba da na mejl adresu Policijske uprave pošalju zahtev da im se odobri kretanje za vreme zabrane kretanja. I-mejl je supvaljevo@mup.gov.rs

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *