nedelja, 14. aprila 2024.

Grad proširuje privrednu zonu

Objavljeno: 2. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članovi Gradskog veća usvojili su odluku o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije „Privredna zona“. Kako je obrazloženo, to se odnosi na proširenje granica koje obuhvata Plana generalne regulacije „Privredna zona“, za površinu od 34,9 hektara u KO Popučke, tako da će ukupna površina sa proširenjem iznositi 264,86 hektara

Objašnjeno je da ova odluka obuhvata proširenje KO Valjevo u površini od 10,7 ha i deo u KO Popučke u površini od 34,9 hektara, čime je ukupna površina privredne zone proširena za 45,6 hektara.

Kako je obrazloženo, stvaranjem neophodnih planskih uslova za proširenje privredne zone biće omogućeni uslovi za privredni razvoj Valjeva.

„Zatim stvaranje planskih osnova sa pravilima uređenja i građenja i ostalim parametrima za izdavanje lokacijskih uslova, građevinskih dozvola za realizaciju investicionih projekata u cilju privrednog razvoja grada Valjeva, podizanje nivoa urbaniteta unapređenjem infrastrukturne mreže i prostorno – fizičkim oblikovanjem, razrada smernica i ciljeva planske dokumentacije šireg područja i utvrđivanje pravila uređenja i građenja, kao i zaštita životne sredine“, navedeno je u obrazloženju ove odluke.

O proširenju privredne zone danas će se izjasniti odbornici lokalnog parlamenta, na sednici na kojoj je ova tema jedina tačka dnevnog reda.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *