sreda, 22. maja 2024.

Grad se zadužuje 155 miliona dinara zbog privredne zone

Objavljeno: 7. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo će se zadužiti za 150 miliona dinara za finansiranje infrastrukturnog opremanja privredne zone. Odluku o javnom zaduživanju grada Valjeva doneli su članovi Gradskog veća na jučerašnjoj sednici.

Kako je navedeno, grad Valjevo planira u ovoj godini infrastrukturno opremanje privredne zone, u cilju realizacije investicija i otvaranja proizvodnih pogona privrednog društva „Bizerba“ i privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe“, koji su proglašeni projektima od značaja za Republiku Srbiju.

Lokalna samouprava je Odlukom o budžetu grada Valjeva predvidela 125.000.000,00 dinara za izgradnju nedostajuće infrastrukture, a deo nedostajućih sredstava u iznosu od 155.000.000,00 dinara neophodno je obezbediti iz kreditnog zaduženja, kako bi sva neophodna infrastruktura bila realizovana po dogovorenoj dinamici sa investitorima, navedeno je na sajtu grada Valjeva.

Proširenje privredne zone

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća utvrđen je predlog Odluke o pokretanju inicijative za proširenje područja slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva.

Kako je navedeno, to ima za cilj ekonomski razvoj grada Valjeva, kroz povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta stvaranjem dodatnih uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećanja obima proizvodnje roba i pružanja usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija i sve drugo što vodi daljem napretku grada.

„S tim u vezi, odobrava se pokretanje ove inicijative, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama privrednog društva „Hansgrohe“, u kome je iskazano interesovanje da posluje u režimu slobodne zone“, navedeno je na sajtu garad Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *