četvrtak, 18. aprila 2024.

Grad spreman da obezbedi deo novca za rampu u Popučkama

Objavljeno: 25. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –  Nakon pogibije dvojice muškaraca u Popučkama, koje je u ponedeljak usmrtio brzi voz, lokalna samouprava je spremna da, zajedno sa “Železnicima Srbije”, obezbedi novac za postavljanje zaštitine rampe na tom delu barske pruge, koja je za poslednjih 13 godina odnela čak sedam života! To je potvrdio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Direktor Medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević je dan posle nesreće za portal Patak online rekao da je jedan od načina da se na prelazu u Popučkama postavi zaštitna rampa uključenje lokalne samouprave u rešavanje tog problema, jer „Železnice Srbije“ nemaju dovoljno novca za taj posao. Njegova procena je da bi postavljanje zaštitne rampe sa najsavremenijom opremom koštalo oko 120.000 evra.

„Mi moramo da preduzmemo sve što je u našoj ingerenciji, jer od ljudskih života ne postoji ništa vrednije. Već sam kontaktirao predstavnike ‘Železnice Srbije’, kako bi pokušali da zajednički rešimo problem oko rampe u Popučkama. Najrealnije je da deo novca za postavljanje rampe obezbedimo od sredstava koja se u gradsku kasu slivaju od naplate saobraćajnih prekršaja. Od člana Saveta za bezbednost saobraćaja sudije Dragana Obradovića već sam dobio uveravanje da deo tih sredstava može da bude preusmeren za rešavanje ovog problema. Lokalna samouprava je spremna da pomogne da se ovaj problem reši, jer se ti kritični prelazi nalaze na našoj teritoriji, ali smatram da bi i ‘Železnice Srbije’, u skladu sa svojim mogućnostima, trebalo da pruže finansijsku potporu rešavanju ovog problema“, rekao je Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Pogibija dvojice muškaraca na barskoj pruzi u Popučkama ponovo je aktuelizovala priču o bezbednosti putnih prelaza u valjevskom kraju. Na tom mestu u ponedeljak su život izgubili Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (51), na koje je naleteo brzi voz. Pre 10 godina na istom mestu je život izgubio Saša Stepanović (32) iz tog sela. U 2005. godini u Popučkama je poginula četvoročlana porodica iz Bosne i Hercegovine. U međuvremenu, na tom mestu se dogodilo još nekoliko nezgoda, ali na sreću, nije bilo žrtava.

Direktor Medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević je za portal Patak online  rekao da u Srbiji ima skoro 2.000 pružnih prelaza bez rampe i napomenuo da je glavni razlog za to nedostatak para.

“ Procenjeno je da je prelaz u Popučkama bezbedan, s obzirom na to da ima zvučnu i svetlosnu signalizaciju, za razliku od  pojedinih prelaza u Srbiji koji su obezbeđeni samo znakom ‘stop’.  Jedan od načina da zaštitna rampa bude postavljena u Popučkama je da se u finansiranje uključi lokalna samouprava”, rekao je Stanisavljević.

 

 

 

4 komentara na “Grad spreman da obezbedi deo novca za rampu u Popučkama

  1. A najvise postavljenih kamera u Domu zdravlja .Zasto li to bas tu?Pruzni prelaz , ma sta je bitan , e sada ako moze neka muljaza sa nekim nabavkama ok radice se?

   4

   5
 1. Da sada su se setili a toliko stradalih bas na tom mestu .Sta li radi onaj ,,novinar,,Rankovic nije primetio tu potrebau da kao Odbornik predlozi nesto pametnom sem sto izigrava nekog gradskog momkaZnaci ovde ce gvozdenovic da predlozi i kaze kako to Zeleznice Srbije treba da urade …ej ..pa ovaj lik stvarno ja sam zabrinut za njegovo zdravstveno stanje.Zasto nije pitao njegovog Rankeza ,,najboljeg novinara ,,i naj obavesternijeg lika u Valjevu za ovaj problem .Ovo lici aj ,da se kaze nesto!!

  6

  5
 2. Jasno je svima { nama poznato- meni} ko stavlja ove minuse.Znam da vas boli istina i samo bepaj minuse to vas nece oprati NIKADA!

  3

  3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *