utorak, 25. juna 2024.

Grad traži koncesionara za apoteke

Objavljeno: 8. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je objavio javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Valjeva, Osečine i Ljiga.

Kako se navodi u javnom pozivu, traži se koncesionar na period od 15 godina, koji bi trebalo da snabdeva stanovništvo, zdravstvene ustanove, privatnu praksu i druga pravna lica lekovima i medicinskim sredstvima.

Koncesionar će na korišćenje dobiti sedam objekata Apotekarske ustanove „Valjevo“, koji su u vlasništvu grada Valjeva.

„U cilju omogućavanja trajnog i nesmetanog obavljanja koncesione delatnosti, koncesionar se obavezuje da za sve vreme trajanja ugovora obavlja koncesionu delatnost u svim nepokretnostima koje su mu date na korišćenje, s tim što u nekim nepokretnostima koncesionu delatnost može obavljati u smanjenom obimu i režimu rada (na primer, samo danima kada u tom mestu radi lekar opšte prakse, u skraćenom radnom vremenu i slično), uz prethodnu saglasnost Gradskog veća grada Valjeva“, navedeno je u javnom pozivu.

Navedeno je i to da će koncesionar biti dužan da plati utvrđenu koncesionu naknadu za koncesiju za obavljanje koncesione delatnosti. Koncesiona naknada se sastoji od ukupne inicijalne koncesione naknade i ukupne godišnje koncesione naknade, a način i rokovi plaćanja biće definisani ugovorom, u skladu sa ponudom izabranog koncesionara.

Kako je navedeno, ponuđena jednogodišnja koncesiona naknada ne može biti niža od 1,4 miliona dinara.

Plan je da za pet lokala u Valjevu, koji su u vlasništvu grada, i po jedan u Osečini i Ljigu, grad Valjevo izabere koncesionara, koji će biti u obavezi da renovira, adaptira i opremi objekte u kojima će se obavljati apotekarska delatnost.

Rok za dostavljanje ponuda je 60 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Inače, Valjevo već duže vreme nema dežurnu apoteku, a čelnici grada su ranije najavili da će na ovaj način taj problem biti rešen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *