ponedeljak, 22. jula 2024.

Grad za bolnicu nije izdvojio ni jedan dinar

Objavljeno: 5. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici već nekoliko meseci ne radi test opterećenja srca, a pacijenti su prinuđeni da taj pregled kod privatnika plate 4.000 dinara ili da idu u Beograd. Taj aparat koji služi za ispitivanje funkcije srca je star preko 15 godina i njegova popravka se ne bi isplatila, a za nabavku novog aparata, koji košta oko milion i po dinara, valjevska bolnica nema para. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže za Patak da ne mogu da kupe ovaj aparat jer je sav rad usmeren na vraćanje nasleđenog duga, koji je bio oko pet miliona evra.

“Dug smo sad sveli na oko milion i 100.000 evra, u međuvremenu uradili smo novu sterilizaciju i sada smo mirni 30 godina, a popravljeni su dijagnostički aparati koji su u momentu kad sam preuzeo dužnost direktora bili u havarijskom režimu rada. Zbog svih ovih izdvajanja bolnica jednostavno u ovom trenutku nema milion i po dinara za kupovinu testa opterećenja”, kaže dr Grujičić.

Na pitanje da li su se obratili za pomoć lokalnoj samoupravi, dr Grujičić kaže da u proteklih godinu dana koliko je na čelu valjevske bolnice od Grada Valjeva nije dobio ni jedan dinar! “Gradonačelnik Stanko Terzić je još pre godinu dana obećao da će nam Grad uplatiti 600.000 dinara za opremanje bolničke kuhinje, međutim, od toga nije bilo ništa. Sada bi nam mnogo značilo kada bi nam Grad izašao u susret i pomogao da kupimo test opterećenja, a u krajnjem slučaju to je prvenstveno u interesu građana koji žive u Valjevu”, kaže Grujičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *