četvrtak, 13. juna 2024.

Građani se žale na loše grejanje u Kolubari dva

Objavljeno: 2. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U najvećem valjevskom naselju „Kolubara dva“ juče je došlo do prekida grejanja, a mnogi građani se žale da su im radijatori proteklih dana bili mlaki, pa mnogi od njih tvrde da moraju da dogrevaju stanove. Direktor gradske toplane Dejan Filipović za „Patak“ potvrđuje da je juče došlo do prekida grejanja zbog priključenja Ekonomske škole i vojnih zgrada na daljinski sistem grejanja, ali tvrdi da korisnici u najvećem valjevskom naselju grejanje nisu imali samo oko sat vremena.

Pojedini građani se žale na loše grejanje i jedva mlake radijatore. “Zvali smo njihov servis i rečeno nam je da nema dovoljno mazuta i da moraju da štede. Da li je normalno da u sred grejne sezone nemaju dovoljno energenata? Kako od nas očekuju da plaćamo redovno račune, kada moramo da se dogrevamo, pa mnogi koji žive u dvosobnim stanovima, struju plaćaju skoro kao i grejanje”, ispričao je korisnik iz naselja “Kolubara dva”.

Filipović kaže da su tvrdnje pojedinih korisnika da su im radijatori u proteklih nekoliko dana bili mlaki neosnovane i tvrdi da toplana ne štedi na mazutu. Filipović dodaje da spoljna temperatura diktira količinu toplote koja se šalje korisnicima na daljinskom sistemu grejanja.

U Gradskoj toplani tvrde da imaju dovoljne zalihe mazuta i da svake sedmice stižu nove količine. “Trenutno imamo oko 200 tona mazuta, što je dovoljno za grejanje u narednih 15 dana”, rekao je Filipović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *