ponedeljak, 22. jula 2024.

Gradi se ugostiteljski objekat na ski stazi

Objavljeno: 4. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U „Ski centru Divčibare“, koji je 2016. godine dat u zakup valjevskoj firmi „Kej invest nekretnine“ na period od 15 godina, biće izgrađena upravna zgrada skijališta sa pratećim uslužno- ugostiteljskim sadržajima. Tu odluku su doneli odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem zasedanju. Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, novu upravnu zgradu na skijalištu na Divčibarama izgradiće zakupac, a zauzvrat moći će bez i jednog dinara za zakupninu da ski stazu „Crni vrh“ koristi još dodatnih osam godina, što znači da će tim skijalištem preduzeće  „Kej invest nekretnine“ upravljati do 2039. godine.

Navodi se da se zakupac obratio Gradu Valjevu 4. novembra ove godine u kome navodi da objekti koji su predmet zakupa nisu više prikladni za korišćenje i ne odgovaraju potrebama ni skijališta ni gostiju, a posebno sanitarnim, bezbednosnim i građevinskim propisima za objekte ovog tipa.

„ Zarad toga pojavila se neohodnost za preuređenje istih i izgradnju novih, u cilju poboljšanja turističke ponude na Divčibarama. Zakupac je tražio  da sopstvenim sredstvima izgradi taj objekat i da mu se na osnovu uloženih sredstava aneksira ugovor o periodu trajanja zakupa“, stoji u obrazloženju ove gradske odluke.

Prema proceni veštaka građevinske struke izgradnja tog objekta, neto površine oko 200 kvadrata, će koštati skoro 170.000 evra, odnosno 19,9 miliona dinara.

„Montažni ugostiteljski objekat sa sanitarnim čvorom i opremom, nije više adekvatan za obavljanje ugostiteljske delatnosti i ne odgovara sanitarnim i tehnički zahtevima skijališta. Interes grada je razvoj turizma i obogaćenje turističke ponude na Divčibarama, pa je odlučeno da se pristupi uređenju ’Ski centra Divčibare’, dodaje se u obraloženju ove odluke.

U martu 2016. godine „Kej invest nekretnine“ je sklopio ugovor o zakupu skijališta na Divčibarama u viđenom stanju, na period od 15 godini po ceni od jednog dinara, i obavezu da kroz polovnu opremu za veštačko osnežavanje uloži 262.000 evra.

 

Jedan komentar na “Gradi se ugostiteljski objekat na ski stazi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *