sreda, 24. jula 2024.

Gradonačelnik obišao radove na rečnom koritu Kolubare

Objavljeno: 7. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović obišao je radove koji se izvode na uređenju rečnog korita Kolubare, a koje finansira Evropska unija. Dugo najavljivani i više puta odlagani radovi na rekonstrukciji rečnog korita Kolubare, oštećenog u poplavama, su počeli još krajem avgusta, što je potvrdio direktor JP „Srbija vode“ Goran Puzović. Tri meseca nakon početka radova iste je obišao prvi čovek Valjeva Slobodan Gvozdenović.

„Ove radove finansira Evropska delegacija u Srbiji sa 4,2 miliona evra. Radovi, praktično, kreću od Obnice u dužini od dva kilometra, a prvi put biće rekonstruisan deo kod stadiona Budućnosti, potom i od belog mosta na Kolubari naniže. Grad će finansirati izgradnju saobraćajnice od Ulice Mirka Obradovića pa sve nizvodno. Jedan krak će biti uradjen prema Železničkoj stanici i prema Toplani. Za veći deo zemljišta na tom potezu je urađena eksproprijacija i ostalo je još malo zemljišta da se otkupi, što je uslov da počne izgradnja te saobraćajnice“, rekao je Gvozdenović.

Radove na uređenju rečnog korita Kolubare izvodi konzorcijum koji čine „Erozija“ iz Valjeva, beogradska „Hidrotehnika“ i francuska firma „ Suez“. Posao bi trebalo da bude završen do septembra 2019. godine, a planirana je izgradnja rečnog korita u dužini od oko četiri kilometra.

Ovi radovi su veoma važni, jer stručnjaci kažu da će po završteku uređenja rečnog korita Kolubare Valjevo biti potpuno bezbedan grad i da više neće moći da se ponovi scenario iz maja 2014. godine, kada su valjevski kraj imao veliku štetu zbog nezapamćenih poplava.

Pored radova na rekontrukciji rečnog korita Kolubare, radiće se i regulacija rečnog korita Obnice, kao i uređenje rečnog korita Jablanice. Regulacijom Obnice biće obuhvaćen i deo oko valjevskog zatvora.

4 komentara na “Gradonačelnik obišao radove na rečnom koritu Kolubare

 1. Naravno , spinovanje obilazkom radova na ovom recnom koritu da se zaboravi Gradac , brana da kao nesto ginekolog radi .Sta radi da nije Drzave uradio bi ali kada?Mozda dok podmiri svoj deo interesa dok narod odsecen od sveta u 21 veku koji zive na delu gde odnese voda ,,dobro,, uradjen put! Srecom narod ga sto kazu Hrvati prokuzio i nema vis enjegovog prolaza sem bahacenj ana Tv Vujic ili na Skupstini a tamo iza zavese je kao mali mis , ne sme da kaze AAA!

  5

  7
 2. Sreski spijun Aleksa Zunjic sve zna i u sve se razume! Da li radi samostalno ili za nekoga? Nemojmo mu zameriti, nije lako kada te najure g******* motkom

  7

  3
 3. Gogi ovi nemju sna od tebe jel im to muka nesto kada su se toliko na portalima i pojedinim mestima uzjogunili ?Samo rokaj .Znas ti to odakle dolazi a mi smo tu da te podrzimo kako god i gde god i celo Vlaljevo zna pozadinu ovih sto pisu , .Koliko nas je ?

  2

  4
 4. Ako je Mengele prvi čovek Grada gde je onda Božićka? Ona je prvi čovek niste informisani. Aleksa Žunjič radi za ŠTAZE to svi znaju.

  7

  4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *