četvrtak, 22. februara 2024.

Gradonačelnik potpisao ugovor sa Ministarstvom ekologije

Objavljeno: 14. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potpisao je ugovor sa ministarkom  zaštite životne sredine Irenom Vujović za sufinansiranje realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa.

Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sredstva u iznosu od 10.000.000,00 dinara gradu Valjevu za projekat „Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom Eko-parkova“.

Realizacijom ovog projekta, za koji će uz sredstva ministarstva i grad Valjevo izdvojiti 4.860.699,00 dinara, biće uklonjene divlje deponije i izgrađeno šest Eko-parkova u naseljima Milivoja Bjelice, Popare, Brđani, Gradac, Peti Puk i na raskrsnici Đerdapske ulice i Ulice Dimitrija Tucovića. Eko – parkići uz ozelenjavanje biće izgrađeni na mestima gde su formirane divlje deponije u gradu, čime će se sprečiti njihov dalji nastanak. Cilj projekta je da se u Valjevu potpuno uklone divlje deponije na ovih šest lokacija. Eko-parkovi biće montažno-demontažni, uz mobilijar, ljuljaške, multifunkcionalne njihalice, vrteške i druge sprave.

Uklanjanjem divljih deponija i izgradnjom Eko-parkića, zaštitiće se zemljište, sprečiti dalja degradacija i ublažiti njene posledice.

Realizacijom ovog projekta koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, grad Valjevo će na mestima divljih deponija dobiti moderno opremljene, urbane lokacije čime se dugoročno utiče na poboljšanje kvaliteta životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *