sreda, 17. aprila 2024.

Gradonačelnik primio vakcinu protiv korona virusa

Objavljeno: 29. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za razliku od mnogih drugih gradonačelnika u Srbiji, ali i većine predsednika opština Kolubarskog okruga, koji su ranije primili vakcinu protiv korona virusa i tako ličnim primerom podstakli građane na masovniju vakcinaciju, kako bi sačuvali svoje živote, valjevski gradonačelnik Lazar Gojković je tek juče odlučio da “zavrne rukav” i primi prvu dozu vakcine.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Gojković je primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm i tom prilikom još jednom pozvao sugrađane da se što pre vakcinišu, uz poruku da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpska vlada omogućili  da svako brzo i lako primi vakcinu.

„Mi u Srbiji imamo privilegiju da možemo da biramo između četiri kvalitetne vakcine i da ih ima u dovoljnim količinama, tako da više nije potrebno ni zakazivanje. Naši stariji sugrađani su imali prioritet i disciplinovano su se odazvali vakcinaciji. Sada je vreme da i mi mlađi što pre budemo vakcinisani, jer samo tako možemo konačno zaustaviti širenje korona virusa. To znači da se što pre možemo vratiti normalnom životu, radu, izlascima, što priznaćemo, najviše nedostaje upravo mlađima“, rekao je nakon vakcinacije gradonačelnik Valjeva.

U Valjevu skoro da nema dana da najmanje jedna osoba ne umre od posledica korona virusa. Povećan je broj pregleda u kovid ambulantama, kao i broj pacijenata koji su na bolničkom lečenju, ali i onih koji su na respiratoru što, po oceni mnogih lekara, pokazuje da virus nije oslabio i da je neophodno poštovanje epidemioloških mera.

Jedan komentar na “Gradonačelnik primio vakcinu protiv korona virusa

  1. Ne pita se taj ništa, pa ni za to kada će da primi vakcinu. Ko li ga je posavetovao za ovaj marketinški trik, Vladica ili Tijanica?

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *