petak, 24. maja 2024.

Gradski budžet za narednu godinu je „težak“ oko četiri milijarde dinara

Objavljeno: 22. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za narednu godinu. Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu planirani su prihodi i primanja sa neraspoređenim viškom prihoda iz ranijih godina u iznosu od 3.967.648.810,00 dinara i 64.983.810 dinara prihoda iz ostalih izvora, što ukupno iznosi 4.031.983.810 dinara javnih sredstava.

Najveći deo prihoda planiran je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke od oko dve milijarde dinara.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture narednu godinu. Za finansiranje izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture Planom komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture opredeljeno je 1.144.950.000 dinara.

Na sednici Gradskog veća je prihvaćen Zaključak o načinu izmirenja neizmirenih obaveza ZU Apoteka „Valjevo“ Valjevo.

Usvojena je Odluka o osnivanju Kancelarije za mlade, u okviru Kabineta gradonačelnika. Sredstva za osnivanje i početak rada Kancelarije za mlade obezbeđuju se u budžetu grada Valjeva.

Kako je obrazloženo, Grad osniva Kancelariju za mlade kako bi obezbedio uslove za aktivno učešće mladih u životu i radu lokalne zajednice, ali i osnaživanje kreativnog ispoljavanja mladih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *