utorak, 28. maja 2024.

Gradski funkcioner nije prijavio policiji pljačku AIK banke

Objavljeno: 8. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska policija intenzivno traga za pljačkašem, koji je maskiran i naoružan pištoljem juče u prepodnevnim satima opljčakao AIK banku u centru Valjeva, iz koje je ukrao 4,5 miliona dinara. Kako saznajemo, pljačka je mogla da bude sprečena da je visoki gradski funkcioner,  koji se susreo „oči u oči“ sa pljačkašem na vratima banke, odmah o tome obavestio policiju.

Pljačkaš je iskoristio priliku kada je visoki gradski funkcioner, izlazio iz banke, tako da je nesmetano ušao pre nego što su se vrata automatski zaključala. Pljačku su snimile bezbednosne kamere, a na snimku se vidi kako visoki gradski funkcioner „odmerava“ pljačkaša, a zatim nastavlja svojim putem. Gradski funkcioner o celom slučaju nije obavestio valjevsku policiju, već je jutros, nakon što je pregledan snimak, pozvan na informativni razgovor, gde, kako nezvanično saznajemo, nije dao konkretan odgovor zbog čega o pljački nije obavestio policiju. Nezvanično saznajemo da se taj visoki gradski funkcioner pravdao time da je „imao preča posla“.

Naši izvori navode da je pljačka mogla da bude sprečena da je gradski funkcioner o celom slučaju obavestio valjevsku policiju. Dodatni problem policiji stvara i to što sigurnosne kamere, postavljene na raskrsnici Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, koje su u nadležnosti lokalne samouprave, već duže vreme ne rade.

6 komentara na “Gradski funkcioner nije prijavio policiji pljačku AIK banke

 1. Ovo je situacija za profesionalce,obični ljudi reaguju različito,neko se zbuni,izgubi,uplaši….Kada saznate ime na streljanje,nego šta…..

  5

  6
 2. Nije bitno koji je funkcioner ili da je bio drugi bilo ko naravno da ne treba da ga interesuje to da li neko pljacka banku ili ne. Za to postoje cuvari. A policija sigurno kasnije ne bih zastitila tog gradjanina od eventualnih posledica koje bi imao od pljackasa..nikada se ne zna kome stajes na put. Ja banci ne vracam kredit jer su pare kod mene sigurnije

  15

  2
 3. Kada je ne tako davno,opljačkana pošta na petom puku,radnik je pokušao da spreči pljačku i dobio udarac u glavu,srećom samo ga onesvestili.Čovek je posle danima išao kod psihijatra da dodje sebi.Treba li običan gradjanin da bude specijalac.gde je bilo plaćeno obezbedjenje za to? Valjda su prošli obuku za posao koji obavljaju..I zašto bi on sebe i svoju porodicu doveo u situaciju da ga juri mafija,policijo izvoli radi zašto si plaćena i obučena….

  14

  3
 4. pa naravno da nece prijaviti, nije budala da ga pljackas sutra ubije, ulozi banaka su osigurani, bitno je da niko nije povredjen

  13

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *