utorak, 23. aprila 2024.

Gradski funkcioneri podneli izveštaje o prihodima i imovini

Objavljeno: 18. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradska uprava Valjeva saopštila je da su gradski funkcioneri u propisanom zakonskom roku od 30 dana od izbora i postavljenja na javnu funkciju uredno podneli izveštaje Agenciji za sprečavanje korupcije.

“Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, nalazi se izveštaj prihoda i imovine koju je prijavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. U registru se ne nalaze ostali izveštaji, jer prema novom Zakonu Agencije za sprečavanje korupcije, koji je stupio na snagu  1. septembra 2020. godine, članovi Gradskog veća, izborna komisija, kao i odbornici u Skupštini grada, nisu u obavezi da prijave prihode i imovinu, iako su izveštaji o prijavi na funkciju predati u roku”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije, kako je objašnjeno u saopštenju, rečeno je da će izveštaji koje su podneli gradski funkcioneri biti uskoro objavljeni, jer još uvek nisu obrađeni, dok se izveštaji koje su podneli članovi Gradskog veća zbog novog Zakona neće naći u registru Agencije za sprečavanje korupcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *