utorak, 23. aprila 2024.

Hala „Partizan“ data na upravljanje „Valisu“

Objavljeno: 22. novembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članovi Gradskog veća doneli su odluku o prenosu prava korišćenja sportske hale „Partizan“ Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje i drugim objektima koji su u vlasništvu grada.

Na inicijativu člana Gradskog veća, koju je podržao Sportski savez Valjeva, prihvaćeno je da  umesto dosadašnjeg naziva objekta „Dom društva za fizičku kulturu i rekreaciju Partizan“, taj sporski objekat ponese ime „Dom sporta General Svetomir Đukić“.

Kako je obrazloženo, general Svetomir Đukić je jedna od najznačajnijih ličnosti sporta, osnivač Srpskog olimpijskog kluba, nosilac najviših odlikovanja i određivanjem naziva sportskog objekta odala bi se počast ličnosti koja je u radu u oblasti sporta i doprinosu njegovom razvoju, posvetila značajan period svog života.

Konačnu reč o ovim odlukama Gradskog veća daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici Skupštine grada, koja je zakazana za 26. novembar.

Inače, početkom godine urađena je spoljašnja rekonstrukcija, zgrade „Partizana“, a za te radove je iz gradske kase izdvojeno 18 miliona dinara.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković je tada najavio da je vizija gradskog rukovodstva da se „Valis” okrene sportsko–pedagoškim programima, da se više okrene deci, baznim sportovima i da popravi te temelje sporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *