petak, 21. juna 2024.

Hrabri valjevski vatrogasci

Objavljeno: 5. februara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Srećni smo zbog toga što smo pomogli zavejanim trojkama u okolini Bačke Topole, ali se ne osećamo kao junaci, jer to je naš posao. Naša dužnost je da pomažemo građanima u nevolji. Ovako počinju priču za Patak valjevski vatrogasci Darko Živčić i Milorad Gavrilović, koji su se specijalnim vozilo probili do prevremeno rođenih dvoipomesečnih trojki Jasne, Mladena i Damjana Ševo, koji su zbog smetova ostali bez hrane. Taman kada su se valjevski vatrogasci, koji su specijalnim vozilom za probijanje kroz smetove i za savlađivanje nepristupačnih terena pomagali zavejanim građanima Vojvodine, spremali da se vrate kući, stigao je novi poziv sa pomoć.

“ Pošto smo pet dana proveli u Vojvodini gde smo građanima koji su bili zavejani u Čenti, Zrenjaninu i Feketiću dovozili hranu, vodu i lekove, došlo je vreme da se vratimo kući. Taman kada smo počeli da pakujemo stvari stigao je poziv od kolega iz Bačke Topole koji su nas pitali da li možemo da pomognem porodici koja ima tri bebe, koje su ostale bez hrane, koju moraju da koriste jer su rođene pre vremena. Bez razmišljanja smo prihvatili taj poziv”, pričaju vatrogasci.

Vatrogasci su bili jedini koji su prošli kroz zavejani put do Gornje Rogatice, u kojoj žive mališani. “ Nijedno vozilo nije moglo da prođe i mi smo bili prvi koji smo prošli tom deonicom. Više se i ne sećamo koliko smo kilometara prešli, ali dugo smo se probijali kroz smetove. Taj osećaj kada smo videli troje mališana ne može da se opiše. Sreća njihovih roditelja, koji su bili u panici jer je deci nestalo hrane, ne može da se opiše. Ne znamo ko je u tom momentu osećao veće zadovoljstvo, da li oni zbog toga što su rešili problem, ili mi zbog toga što smo im pomogli”, kažu valjevski vatrogasci.

Komandant vatrogasne jedinice u Valjevu Mile Nikolić kaže da će dvojica požrtvovanih vatrogasaca dobiti povišicu plate, a biće predloženi i za dobijanje godišnjih nagrada, koje dodeljuje MUP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *